Fursecuri cu cocos si portocale

6

Fursecuri cu cocos si portocale cu crema lapte condensat (13)

Fursecuri cu cocos si portocale. Cu crema de lapte condensat. Au la baza reteta de islere (vezi aici) modificata in sensul ca am inlocuit alunele cu nuca de cocos (pentru blaturi) iar baza de crema este din lapte de cocos si lapte condensat (incorporata ulterior in unt spumos). Pentru ca aveau nevoie de un kick acid si parfumat le-am stropit cu o glazura din zahar pudra amestecat cu suc si coaja de portocale si un strop de lichior Grand Marnier.

Aici gasiti reteta clasica de islere cu nuca si crema de ciocolata!

Islere (42)

Observatie: se incepe cu prepararea cremei deoarece dupa strecurare ramane pulpa oparita si indulcita de cocos care va constitui baza aluatului. Au iesit niste fursecuri fragede, cu aroma de cocos, vanilie si portocale. Foarte faine.

5.0 from 3 reviews
Fursecuri cu cocos si portocale
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp Total
 
Portii: 50 buc
Ingrediente - savoriurbane.com
Blaturile (rondelele):
  • 450g faina
  • 250g unt gras 82%
  • 150g nuca de cocos oparita in lapte de cocos si lapte condensat (cum se arata mai jos)
  • 50g nuca de cocos cruda
  • putina sare
  • vanilie - miezul de la ½ de pastaie sau 1 plic de zahar vanilat bourbon
Crema de cocos cu lapte condensat:
  • 1 cutie de lapte de cocos de 400ml
  • 1 cutie lapte condensat neindulcit (350g, de la Lidl)
  • 200g zahar tos
  • vanilie - miezul de la ½ de pastaie sau 1 plic de zahar vanilat bourbon
  • 250g unt moale, la temperatura camerei
Glazura:
  • 100g zahar pudra frecat cu cateva picaturi de zeama de portocale, putina coaja rasa de portocale si 1 lingurita de lichior Grand Marnier (se poate inlocui tot cu suc de portocale)

Mod de preparare crema de lapte condensat pentru Fursecuri cu cocos si portocale

Intr-o craticioara am pus la topit laptele de cocos (la foc mic). Am adaugat laptele condensat neindulcit si 200g zahar tos (daca laptele condensat este dulce nu mai puneti zahar), un strop de sare, vanilia si 150g nuca de cocos rasa. Am lasat sa clocoteasca 15 minute la foc mic ca sa se lege un pic si ca sa se extraga aroma din cocos. Am amestecat constant ca sa nu se arda sau sa nu stropeasca. Compozitia rezultata am strecurat-o calda printr-o sita metalica, apasand bine cu o lingura de lemn. Am ramas in sita cu pulpa de nuca de cocos fiarta si indulcita si in castron cu o baza de crema pe care am lasat-o la racorit si pe care ulterior am bagat-o la frigider pentru 2-3 ore (ca sa se lege).

Mod de preparare aluat pentru Fursecuri cu cocos si portocale

Din pulpa de nuca de cocos fiarta si indulcita am pornit aluatul pentru blaturi. Intr-un castron incapator am mixat untul cu cocosul strecurat anterior si am adaugat alte 50g de cocos crud, vanilie si un strop de sare. La final am cernut deasupra faina alba si am omogenizat bine. Aluatul rezultat l-am invelit in folie alimentara si l-am dat la rece pentru 30 de minute.

Fursecuri cu cocos si portocale (6)

Aluatul rece l-am intins foaie subtire din care am decupat rondele cu un paharel de lichior. Rondelele le-am copt 5-7 minute la 170C in tavi asternute cu hartie de copt. Nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa devina usor aurii.

01 (18)

Umplere Fursecuri cu cocos si portocale

Am scos din frigider baza de crema (ca sa se incalzeasca un pic). Pentru crema am inceput prin a bate spuma untul (la temperatura camerei) si am adaugat treptat cate o lingura din baza dulce, incorporand bine dupa fiecare transa. Crema rezultata a fost galbuie, pufoasa si foarte dulce si aromata. Am dat-o la rece 10 minute si apoi am umplut fursecurile cu ea. Cu lingurita de cafea sau cu un pos (spritz) am distribuit crema pe jumatate din fursecuri. Am acoperit cu cealalta jumatate.

Fursecuri cocos portocale lapte condensat (8)

Glazura de portocale pentru Fursecuri cu cocos si portocale

Am frecat 100g zahar pudra cu putin suc si coaja rasa de portocale si o lingurita de lichior Grand Marnier. Cu aceasta glazura acrisoara si parfumata (de consistenta smantanii subtiri) am stropit fursecurile si le-am lasat la zvantat. Ce bine arata aceste fursecuri cu cocos si portocale!

glazura de portocale (9)

Servire Fursecuri cu cocos si portocale

Sunt gata! Fursecurile se lasa la odihna macar 24 de ore in tavi sau pe gratare de bucatarie. In acest rastimp glazura de solidifica si blaturile incep sa se fragezeasca de la crema de unt.

Fursecuri cu cocos si portocale (10) Fursecuri cu cocos si portocale (11)

Dupa ce s-a intarit glazura nu mai sunt necesare precautii speciale in manevrarea lor. Aceste Fursecuri cu cocos si portocale se pot aseza in straturi pe platouri asortate cu alte prajituri. In imaginile de mai jos apar langa clasicele islere (reteta aici). E placuta alternanta ciocolata/alune cu cocos/portocale.

Fursecuri cu cocos si portocale si islere (12)

Cititorii nostri au incercat reteta!

Aici gasiti alte retete de fursecuri:

Biscuiti-cu-gem-si-bezea (12)

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Evalueaza reteta:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.