Rulouri cu cascaval reteta veche din aluat foietaj

8

Rulouri cu cascaval (1)

Rulouri cu cascaval reteta veche din aluat foietaj. Rulourile acestea se gasesc prin galantarele tututor cofetariilor. Nici unul nu se compara cu varianta „home made”. Problema e ca atunci cand le faci si stii ca le ai in casa „cineva” te tot indeamna sa mai ciugulesti unul. Deci, mancati-le cu masura!

Reteta aluatului foietaj de casa o gasiti aici.

Aluat foietaj de casa reteta clasica frantuzeasca Savori Urbane (1)

Daca nu aveti timp sa faceti foietaj in casa va recomand aluatul foietaj proaspat din Kaufland care este cu UNT! (de la frigidere, nu de la congelatoare).

Sau puteti face un foietaj de casa cu osanza proaspata de porc (aluat de haiose) – vezi aici.

Aluat foietaj cu osânză, șmer, hai sau untură mare (împărătească) - pentru haioș, cremeș, pateuri savori urbane

Umpluturile pot fi sarate, din sos alb cu branzeturi, cu ciuperci, cu spanac , creme de branza cu somon etc. Sau dulci: frisca simpla vanilata, mousse-uri diverse (de ciocolata, de alune, de irish cream), crema de vanilie (reteta aici), spuma de zmeura sau capsuni etc.

Sosul alb (bechamel) se prepara asa cum se arata si aici.

Sos alb bechamel reteta Savori Urbane (28)Varianta prezentata mai jos respecta intru totul forma originala a rulourilor. Daca nu detineti tuburile metalice pe care sa le coaceti va puteti gandi la mici forme de briose pe care sa le tapetati cu aluat, ca la tarte. Se vor umple cu sos de cascaval si se vor presara cu branza rasa. Gustul va fi acelasi!

5.0 from 4 reviews
Rulouri cu cascaval reteta veche din aluat foietaj
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp Total
 
Autor:
Portii: 24
Ingrediente - savoriurbane.com
  • 2 foi de aluat foietaj de cca 25x40cm
Umplutura:
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 500 ml lapte
  • 200 g mozarella
  • 150 + 50 g cascaval clasic (trapist, rucar)
  • 50 g Emmentaler
  • sare, piper alb
  • un varf de cutit de nucsoara

Mod de preparare Rulouri din foietaj reteta veche

Foile de aluat foietaj se taie pe lung fasii inguste de 2-3 cm (ar trebui sa rezulte cate 10-12 fasii/foaie).

 

Se incinge bine cuptorul la 170C (treapta medie la cele cu gaz). Sulurile metalice se infasoara spiralat in panglicile de aluat si apoi se aseaza intr-o tava asternuta cu hartie de copt. Eu am tuburi metalice de cca. 15 cm si am pus cate 2 rulouri pe fiecare (ca sa nu fie indecent de mari). Se coc 12-15 minute, pana sunt rumene. Se scot din cuptor si se dau imediat jos de pe tuburile metalice, cat sunt fierbinti (cu ajutorul unui servet de bucatarie si cu mare grija sa nu se sfarame). Daca apuca sa se raceasca pe tuburi…acolo raman.

Rulouri cu cascaval (4) Rulouri cu cascaval (5)

Mod de preparare crema de cascaval

Se face un sos Bechamel mai gros din ingredientele de mai sus –  vezi aici pe larg reteta clasica. Se topeste untul impreuna cu faina si putina sare (mai vine sare si din branzeturi) si se dilueaza cu lapte pana la consistenta dorita (mai cremoasa, mai groasa). La final se adauga piperul alb si un strop de nucsoara. Cat este fierbinte se incorporeaza branzeturile rase fin. Se pastreaza 50g pentru decorarea capetelor rulourilor.

Rulouri cu cascaval (6)

Umplere rulouri cu cascaval

Se lasa sosul la racorit. Se umplu rulourile cu un poche (sau cu o punga cu coltul taiat) si se tavalesc capetele prin cascaval ras fin.

Rulouri cu cascaval (7)

Aceste rulouri cu cascaval sunt bune proaspete, crocante. Eventual se umplu chiar cand vin musafirii. Daca apuca sa stea cateva ore se inmoaie spiralele de foietaj. Odata umplute pot fi pastrate la rece (frigider sau camara) in recipiente inchise ermetic.

Rulouri cu cascaval (8)

Cititorii nostri au incercat reteta!

Aici gasiti mai multe retete de aperitive, gustari, antreuri:

Maioneza in forma (7)

8 COMENTARII

  1. Imi place enorm felul in care sunt prezentate preparatele. Gustul este minunat, sunt sigura- am crescut in Ardeal si am avut norocul sa invat tainele bucatariei foarte devreme, atat romaneasca cat si austro-ungara. Imi place foarte mult indrazneala, originaitatea retetelor prezentate si faptul ca va place sa gatiti atat retete romanesti cat si internationale, este un plus. Pe scurt, ador autenticitatea pe care o transmiteti prin munca voastra ! Felicitari Oana ! Felicitari Diana !

  2. Imi place enorm felul in care sunt prezentate preparatele. Gustul este minunat, sunt sigura- am crescut in Ardeal si am avut norocul sa invat tainele bucatariei foarte devreme, atat romaneasca cat si austro-ungara. Imi place foarte mult indrazneala, originalitatea retetelor prezentate si faptul ca va place sa gatiti atat retete romanesti cat si internationale, este un plus. Pe scurt, ador autenticitatea pe care o transmiteti prin munca voastra ! Felicitari Oana ! Felicitari Diana ! Va doresc un An Nou plin de succese pe toate planurile si asteptam cu nerabdare sa ne incantati simturile cu multe retete delicioase !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Evalueaza reteta: