Muschi de porc cu legume sotate

3

Muschi de porc cu legume sotate (8)

Muschi de porc cu legume sotate: morcov si fasole verde. Muschiuletul de porc mi-e o carne tare draga (dupa ceafa) care ma scoate din multe incurcaturi cauzate de lipsa timpului. Pe scurt: daca am un muschiulet de porc in frigider (sau daca-mi aduc aminte de cu seara sa dezghet unul) sunt sigura ca le pot gati ceva bun alor mei. Variatiunile sunt infinite, pornind de la prajitul simplu in tigaie (cate 2 minute pe fiecare parte si musai in ulei de masline la care adaug o lingura de unt) pana la escalop rapid cu ciuperci si smantana sau minuturi asiatice cu soy sauce, legume proaspete si taietei.

Bucata asta de carne frageda si suculenta (muschiuletul) se preteaza la gatire rapida – deci in stilul meu! Reteta prezentata mai jos (Muschi de porc cu legume sotate) este facuta intr-o duminica de primavara – deci cu timp si rabdare si pentru garnitura. In mod normal acompaniez carnurile prajite cu salate asortate (am cam scos din schema cartofii), soteuri de legume sau orez. In cazul de fata culorile soteului de morcov-fasole verde sunt foarte vesele si inspira intr-adevar primavara.

5.0 from 1 reviews
Muschi de porc cu legume sotate
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp Total
 
Portii: 3
Ingrediente - savoriurbane.com
  • un muschiulet de porc de cca 600g
  • 300g morcovi cruzi, fragezi – cam 2-3 buc, in functie de dimensiuni
  • 300g fasole verde cu pastai subtiri (frantuzeasca) - proaspata sau congelata
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper,
  • 100g unt (50g pt sote si 50g pentru prajit)
  • 1 lingura de ulei de masline

Muschi de porc cu legume sotate (1)

Sote de morcovi si fasole verde

Se incepe cu soteul: morcovii curatati si spalati se taie dupa dorinta fiecaruia, rondele, cuburi sau bastonase (julienne). Se pun la calit impreuna cu 50g unt intr-o cratita, la foc mic pentru cateva minute. Se supravegheaza mereu ca nu cumva sa se arda ceva. Morcovii usor caliti in unt se acopera cu 1 cana de apa si se lasa sa clocoteasca incet pana devin un pic moi dar totusi crocanti (al dente). Se adauga fasolea verde si se mai completeaza cu 1 cana de apa. Eu pun si jumatate de lingurita de zahar. Se da in clocot din nou. Grija sa nu se inmoaie prea tare!Se stinge focul. Acum este momentul in care se asezoneaza cu sare, cei 3 catei de usturoi tocati si o mana de patrunjel. Se pune capacul si se lasa deoparte pana facem medalioanele.

sote de morcov si fasole (11)

Mod de preparare Muschi de porc cu legume sotate

Muschiuletul se taie felii groase de macar 3 cm (chiar de 4), tip rondele. Se sterg bine de tot cu servete de bucatarie ca sa fie bine zvantate. Se asezoneaza doar cu piper proaspat macinat urmand a fi sarate direct in farfurie, la servire. Sarea scoate apa din carnea asta frageda si o transforma lejer in talpa.

Medalioane de porc cu sote (6)

Intr-o tigaie cu fundul gros se pune la incins uleiul de masline si 50g unt. Se infierbanta bine, bine de tot (nu pana fumega!). Se aseaza medalioanele de porc si se prajesc 3 minute pe o parte, se intorc si inca 2 minute pe cealalata parte. Totul la foc mare, viu. Daca se gatesc mai mule portii ar fi bine ca prajirea sa fie facuta in transe, pentru a nu aglomera tigaia. O tigaie aglomerata face carnea sa faca spume, se se fiarba mai mult decat sa se prajeasca.

Medalioane de porc cu sote (7)

Pe o farfurie calda se aranjeaza soteul (daca nu aveti inele speciale puteti folosi cescute de cafea – le umpleti cu sote si le rasturnati pe farfuria de servire) si se aseaza cate 2 medalioane. Cat sunt fierbinti se pune cate o bucatica de unt rece si un praf de sare marina pe fiecare bucata de carne. Se servesc imediat. Muschi de porc cu legume sotate – un fel gustos si rapid iar soteul in doua culori aduce un flair de primavara in farfurie.

Muschi de porc cu legume sotate (9)

Pranz de duminica cu muzica favorita a mamei mele: Hendrix!

Aici gasiti mai multe retete cu muschiulet de porc:

Muschiulet de porc (1)

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Evalueaza reteta: