Chef pentru o zi 2018 – marele concurs organizat de Selgros România

0

chef pentru o zi 2018

Chef pentru o zi 2018, marele concurs organizat de Selgros România, revine! Anul acesta tema este BUCATE REMIXATE. Un concurs gastronomic dechis tuturor pasionaților de bunătățuri 🙂 În cele ce urmează vă vom explica mecanismul concursului și vă vom prezenta premiile.

Chef pentru o zi se află deja la ediția a 2-a. În 2017 concursul a pus în mișcare sute de gurmanzi și pasionați ai artei culinare care ne-au încântat cu rețetele lor. Premiile au fost multe și foarte atractive: roboți de bucătărie Kenwood precum și șansa de a găti într-o bucătărie profesională pentru 10 prieteni. Câștigătorii au fost desemnați la nivel regional, în județele unde Selgros deține magazine.

În Arad, de exemplu, câștigătorul concursului de anul trecut a fost Ladislau Tasy Zilahy care ne-a încântat cu un prânz delicios pe care l-am savurat pe malul lacului de la Ghioroc (de lângă Arad).

veverita vesela

Iată-l și alături de premiul binemeritat. Puteți citi mai multe despre acest event aici.

Anul acesta s-au schimbat regulile iar premiile sunt și mai atractive!

Despre Chef pentru o zi 2018

Între ce date se desfășoară concursul?

Concursul se defășoară între 15.06.2018 – 15.07.2018 (ora 23:59). Pagina oficială a concursului este aici.

Dacă intri de pe mobil va trebui să deschizi meniul site-ului din colțul dreapta sus apăsând pe liniuțele orizontale. Apoi ți se vor afișa toate secțiunile: cum participi, galerie, regulament, juriu etc.

Ce ai de făcut?

1. Gătește o rețetă cu tradiție în familia ta. Nu trebuiue să fie neapărat românească! Poate că mama sau bunica au o rețetă veche săseasca, maghiară, rusească sau franțuzească pe care o prepară de multă vreme în casă și care-ți trezește amintiri plăcute.

2. Pozează procesul de gătire (2 imagini) cât și preparatul final (1 imagine). În total trebuie să ai 3 poze. Nu uita să pui un cartonaș cu înscrisul „Chef pentru o zi 2018” când fotografiezi preparatele! Pozele care NU coțin acest cartonaș vor fi descalificate!

3. Înscrie aici rețeta și pozele – nu uita să ne dai detalii despre rețeta ta:
zona de proveniența a rețetei, ingrediente, timp de preparare, mod de preparare și timpul necesar!

4. După ce ai înscris rețeta va trebui să aștepți ca aceasta să fie validată de Organizator. După validare vei putea să o găsești în secțiunea GALERIE  a site-ului concursului. Tot acolo vei vedea șă restul rețetelor înscrise de alți concurenți.

Ce premii poți câștiga?

Poți câștiga unul dintre cele 110 premii puse la bătaie: 10 roboți de bucătărie Kitchen Aid Heavy Duty (model 5KPM5EER de 4,8 L) și 100 de vouchere de cumpărături. Ce spui de asemenea premii minunate? Și eu am un Kitchen Aid care mă ajută de peste 5 ani în bucătărie și fără de care nu aș concepe să trăiesc. Te vei îndrăgosti și tu de al tău 🙂

kitchen aid premiu chef pentru o zi

Cei 10 câștigători ai roboților de bucătărie vor fi sărbătoriți cu un chef pe cinste, la Brașov, alături de invitați speciali și multe alte surprize. Bineînțeles ca poți fi însoțit de încă o persoană (soț, soție, prieten etc) și că toate costurile de deplasare și cazare vor fi susținute de Selgros.

Cine jurizează?

Am plăcerea, ca și anul trecut, de face parte din juriul acestui concurs grozav alături de Laura Laurențiu (blogger la rețetecalama.ro) și de Cosmin Dragomir (jurnalist și istoric culinar de la gastroart.ro). Vezi aici detalii despre jurizare.

Regulament oficial validat de un notar public

Concursul se desfășoară respectând legislația în vigoare iar regulamentul lui (validat de un notar) poate fi consultat și descărcat aici.

Sfaturi pentru participanți la Chef pentru o zi 2018

Am să încerc să vă dau câteva repere utile pentru a vă ajuta în acest demers și să fiți unii dintre fericiții câștigători 🙂

  1. Alege cu grijă rețeta pe care urmează să o gătești! Fii creativ și nu te limita doar la sarmale, mămăligă sau ciorbe, chiar dacă și acestea fac parte din setul de mâncăruri ca la mama acasă. Or fi ele bune dar în poze nu arată prea grozav…  Gândește-te ca și alții le vor alege și nu ne dorim să jurizam doar așa ceva! Este, totuși, un concurs pentru gurmanzi și pasionați de bunătățuri! Vino cu ceva inedit care, poate, se gătește doar în familia ta! Și vino cu ceva care arată bine în farfurie!
  2. Notează cu rigurozitate toate ingredientele (cântărite, nu la ochi), pașii de preparare precum și timpii necesari acestora. La fel și temperaturile de coacere (dacă este cazul) și dimensiunile tăvilor folosite. Deschide orice rețeta de-a noastră și vezi schema după care este scrisă și prezentată.
  3. Pregătește-și cartonasul cu Chef pentru o zi 2018 – poți să-l scrii de mână sau să-l tipărești la imprimanta. El va trebui să apară în toate cele 3 poze.
  4. Nu uita să faci 2 poze în timpul preparării! Alege etapele mai interesante, nu poza doar ingrediente sau detalii fără importanță.
  5. Ar fi bine ca pentru poza cu preparatul final să faci un efort mai mare decât în mod obișnuit. Să alegi o farfurie/bol/platou simplu, fără modele sau flori (mâncarea sau prăjiturile sunt oricum colorate), să faci poza pe lumină naturală (nu în soare direct!) și să nu încarci preparatul cu decoruri inutile – nu ne plac trandafirașii din roșii, elicele din felii de lămâie sau castraveții spiralați. Nici oțetul balsamic nu este necesar pentru a desena cu el prin farfurii. Pentru fundal alege un material textil simplu (nu mușamaua de pe masă, dacă există) sau chiar blatul simplu de lemn al unei mese. Nu uita să ștergi obiectivul telefonului sau al aparatului foto ca să obții imagini clare, fără urme de grăsime sau amprente!

Practic, toate acestea sunt un rezumat al unui articol scris de prietena mea draga Iuliana Sbârnea, blogger la bucate-aromate.ro. Parcă a grăit cu gura mea 🙂

Dragilor, haideți, la treabă!! Știu că puteți! V-am văzut minunățiile atât pe pagina de Facebook Savori Urbane cât mai ales în Grupul Savori Urbane. Zi de zi vă admirăm creațiile iar acum e momentul să și fiți răsplătiți pentru strădaniile voastre în bucătărie.

Vă dorim succes și vă stăm la dispoziție pentru detalii suplimentare sau sfaturi!

Baftă, savoriști!

Poți fi chiar tu cel care despachetează acasă robotul KitchenAid!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.