Scrisori de amor cu nucă și ciocolată – rețeta de fursecuri plicuri sau scrisorele de dragoste

0

Scrisori de amor cu nucă și ciocolată - rețeta de fursecuri plicuri sau scrisorele de dragoste savori urbane Liebesbriefe

Scrisori de amor cu nucă și ciocolată – rețeta de fursecuri plicuri sau scrisorele de dragoste. Cum se fac fursecurile fragede umplute cu nucă, albuș, stafide sau merișoare și coajă de portocală confiată? Rețete de fursecuri fine pentru Crăciun sau Revelion (Anul Nou).

Sunt sigură că vă doriți să știți cum am făcut aceste delicate fursecuri „scrisori de amor”! Sunt niște plicuri mici, din aluat fraged, umplute cu mix de nuci, alune, migdale, coji confiate de portocală, ciocolată și stafide sau merișoare „îmbătate” în lichior. O combinație de vis! Da, aceste fursecuri „scrisorele de dragoste” sunt elegante și pot sta la loc de cinste pe mesele de Crăciun sau Revelion. Rețeta este germană (Liebesbriefe) și provine dintr-o revistă veche (Meine Familie und Ich, 1995).

reteta fursecuri liebesbriefe scrisori de dragoste cu nuca coji de portocala confiate

Aceste scrisori de amor seamănă cu fursecurile Cenușărese (fursecuri de Rimetea sau Torockói hamuzsák, diós táska) umplute cu bezea și nucă. Rețeta lor este aici.

Cenușărese - rețeta de fursecuri de Rimetea umplute cu bezea și nucă sau Torockói hamuzsák savori urbane

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 36 de scrisori de amor sau fursecuri în formă de plic (de cca. 3,5×4 cm).

Scrisori de amor cu nucă și ciocolată - rețeta de fursecuri plicuri sau scrisorele de dragoste
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp Total
 
Autor:
Portii: 36 de scrisori de amor cu nucă și ciocolată
Ingrediente - savoriurbane.com
  • 700 g aluat fraged cu migdale sau marțipan (vă las rețeta mai jos)
Umplutura
  • 75 g mix de nuci cu alune de pădure și migdale (ușor prăjite)
  • 75 g coajă confiată de portocale
  • 75 g merișoare sau stafide înmuiate în 75 ml lichior de portocale (Cointreau, Grand Marnier, triple sec)
  • 75 g picături de ciocolată amăruie (preferabil termostabile)
  • 1 albuș crud
În plus
  • 2 albușuri
  • zahăr granulat termostabil sau inimioare de ciocolată sau de zahăr colorat
  • 50 g ciocolată amăruie topită

 

Cum se fac aceste scrisori de amor cu nucă și ciocolată – rețeta de fursecuri plicuri sau scrisorele de dragoste?

Aluat fraged cu migdale sau marțipan pentru fursecuri scrisori de dragoste

Am făcut o porție de aluat fraged cu marțipan sau migdale – vezi aici rețeta. Am obținut 700 g de aluat pe care l-am învelit în plastic și l-am dat la rece o oră. Acest aluat se poate face și cu 4-5 zile în avans și se scoate de la frigider cu 1-2 ore înainte de utilizare (pentru a se înmuia un pic untul din el).

pachete cu aluat fraged cu martipan invelite in plastic date la rece la frigider

Umplutura de fructe confiate (stafide sau merișoare, coji de portocală, nuci, alune de pădure, migdale și ciocolată amăruie

Cu câteva ore în avans (poate fi și peste noapte) am pus merișoarele sau stafidele la înmuiat în lichior de portocale (poate fi Grand Marnier, Cointreau, Marie Brizard etc). Nu e greșit dacă le „îmbătați” cu cognac sau alt brandy sau chiar cu rom brun veritabil (de ex. STROH de 40%). Ele se vor umfla bine de tot de la lichidul din jur iar alcoolul se va evapora la copt.

merisoare uscate sau stafide inmuiate in lichior de portocale

Am tăiat cojile de portocală confiate, din producție proprie – rețeta aici.

coji confiate de portocala preparate de casa savori urbane

Într-o tigăiță am prăjit un pic mixul de nucă cu alune de pădure și migdale, pentru a le intensifica aromele. Apoi le-am tocat mare, din cuțit. Am pregătit și picăturile de ciocolată termostabilă (care nu se topesc la copt) și am scurs merișoarele de lichiorul în exces. Dacă nu aveți ciocolată termostabilă atunci tocați în cubulețe niște ciocolată amăruie.

ingrediente fursecuri scrisori fructe confiate (stafide sau merișoare, coji de portocală, nuci, alune de pădure, migdale și ciocolată amăruie

Am amestecat toate ingredientele de mai sus.

Umplutura scrisori de amor fursecuri fine

Am adăugat un albuș crud care va lega mai bine umplutura acestor scrisori de amor.

umplutura coji de portocale confiate nuci alune ciocolata lichior cu albus

Pont: cântăriți umplutura ca să o puteți împărți la 36 (numărul fursecurilor umplute sau scrisori de amor) și ca să vă faceți o idee despre cantitatea pe care o puneți pe fiecare pătrat de aluat!

Mod de preparare plicuri cu nucă, ciocolată și fructe confiate sau fursecuri scrisorele de amor

Am lucrat cu bucăți din aluatul fraged. Am întins o foaie subțire de 3 mm, pe masa înfăinată. Am măsurat-o cu rigla (40×32 cm) și am tăiat marginile în exces. Acestea se vor refrământa și se vor utiliza din nou. Apoi am marcat pe margine (crestături cu vârful cuțitului) din 8 în 8 cm. Tot cu liniarul am unit aceste marcaje și am tăiat pătrate de 8×8 cm. Aici am o parte din ele: 20 buc. Din restul de aluat mai ies 16 buc.

Am distribuit umplutura de nucă cu fructe confiate și ciocolată astfel încât să-mi ajungă pentru toate cele 36 de frusecuri plicuri.

intindere foaie aluat fraged si decupare patrate pentru plicuri cu fructe confiate nuca ciocolata scrisori de amor (2)

Am bătut ușor 2 albușuri cu un praf de sare (într-o ceașcă) și, cu o pensulă îngustă (de pictură, din setul de desen al copiilor) am uns cu grijă bordura din jurul umpluturii. NU ungeți toate fursecurile de la început deoarece albușul se usucă până ajungeți să le pliați! Eu am lucrat cu 3 bucăți deodată.

Apoi, cu ajutorul unei spatule mici sau a unui cuțit, am adus marginile laterale peste mijloc și le-am uns cu albuș, inclusiv locul unde se suprapun. Am adus vârful de jos al plicului spre mijloc și l-am uns și pe el. Nu mi-a rămas decât să închid plicul și să obțin prima scrisoare de amor! Am uns bine cu albuș zona de lipire precum și exteriorul capacului plicului.

cum se pliaza plicurile din aluat fraged la fursecuri scrisori de dragoste

Mie i-au rămas inimioare, din același aluat, decupate de la Spitzbuben. Le-am păstrat la frigider tocmai pentru a le folosi aici.

inimioare de aluat pentru scrisori de amor fursecuri

Acestea sunt fursecurile Spitzbuben cu migdale și gem – rețeta aici. Din capacee lor perforate mi-au rămas inimioarele de mai sus.

Fursecuri Spitzbuben cu inimioare decupate - din aluat cu marțipan de migdale și umplutură de gem reteta savori urbane

Am aplicat aceste mici inimioare pe post de sigiliu al acestor scrisori de amor. Le-am uns și pe ele cu albuș. Nu e musai să le puneți pentru că plicurile stau închise oricum și, în final, mie mi s-au părut cam palide cu aceste inimioare și am decis să le camuflez cu altele din ciocolată. 

Coacerea fursecurilor plicuri sau scrisori de amor

Rând pe rând am trasferat aceste scrisori de amor în tăvi tapetate cu hârtie de copt și le-am decorat (inutil) cu granule de zahăr termosabil. Le-am dat la frigider 30 de minute!

Am pus cuptorul la preîncins la 170 C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv treapta medie la cele pe gaz. Apoi am scos prima tavă de la frigider și am introdus-o în cuptorul preîncins. Am copt aceste fursecuri plicuri timp de 15 minute la 170 C. După 10 minute am întors tava.

Tare fain au crescut la copt! Plicurile sau scrisorelele de dragoste s-au umflat și s-au rumenit ușor! În bucătărie miroase divin: a vanilie, migdale și a portocală!

coacere fursecuri plicuri scrisori de dragoste (2)

Am continuat similar și cu restul de fursecuri scrisori de amor.

Decorarea scrisorilor de dragoste cu ciocolată topită și inimioare din ciocolată sau zahăr

A doua zi m-am tot uitat la ele… parcă sunt cam palide! Hai să le modific un pic aspectul! Am topit pe abur 50 g de ciocolată amăruie și am transferat-o într-un poș mic (punguță) cu deschidere de 1 mm.

Am trasat linii subțiri, diagonale, peste aceste fursecuri plicuri. Am găsit în cămară o cutiuță cu inimioare de ciocolată (din Lidl) și am decis să le lipesc (cu un strop de ciocolată topită) peste inimile din aluat. Zis și făcut! Așa da! Scrisorile de amor arată mult mai bine iar ciocolata le completează savoarea!

Decorarea scrisorilor de dragoste cu ciocolată topită și inimioare din ciocolată sau zahăr reteta de fursecuri fragede (2)

Servire și păstrare fursecuri scrisori de amor cu nucă și ciocolată – rețeta de prăjiturele plicuri sau scrisorele de dragoste

Aceste scrisori de amor se păstrează peste 2 săptămâni la cămară, în cutie de carton cu capac. Ele devin tot mai fragede pe zi ce trece! Oricum, ele se servesc doar după 48 de ore de la preparare deoarece au nevoie de acest răgaz pentru frăgezire.

reteta fursecuri scrisori de amor cu nuca ciocolata coaja de portocala confiata plicuri fragede

Aici vedeți și o secțiune printr-un asemenea plic sau scrisorică de dragoste! Aluatul fraged cu marțipan se topește în gură, iar umplutura generoasă de nuci cu coji de portocală confiate și merișoare cu Grand Marnier este de vis! Într-adevăr sunt niște fursecuri elegante și fine, special făcute pentru masa de Crăciun!

sectiune fursecuri umplute plicuri sau scrisorele de dragoste liebesbriefe savori

Aici vedeți aceste scrisori de amor pe un platou festiv, alături de alte 7 prăjituri și fursecuri fine. Voi publica în curând și rețetele lor ca să aveți timp să le faceți de Crăciun! Urmăriți aici aceste rețete!

Aluat fraged cu marțipan sau migdale măcinate și smântână - pentru fursecuri, foi, tarte, prăjituri savori urbane

Aici găsiți zeci de alte rețete de fursecuri, nuci umplute, macarons sau bezele pentru Sărbători.

Fursecuri pentru Crăciun și Anul Nou - cele mai bune rețete savori urbane

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Evalueaza reteta: