Salata de boeuf reteta clasica – cum decoram salata boeuf? VIDEO Cum se orneaza salata de boeuf? Ce carne si legume punem la salata boeuf? Cum se face cea mai gustoasa salata de boeuf? Modele de decor pentru salata boeuf de Craciun sau Revelion (Anul Nou). Tutorial de decorare salata boeuf explicat pas cu pas.
Salata de boeuf este foarte iubita de romani (scrisa in fel si chip: beof, boef, beouf sau biof). Nu ma apuc sa scriu istoria ei (desi am citit destule despre originile ei rusesti), despre componentele care intra la prepararea ei (de la cozi de raci pana la carne de vita, pasare sau chiar vanat) si nici despre modul de prezentare (cu sau fara decoruri pompoase din gogosari murati etc).
In cele ce urmeaza descriu procesul de preparare al salatei „de boeuf” din familia mea. De fapt nu doar din familia mea ci si din casele prietenilor familiei mele (din Arad, Cluj si Sibiu). Alta salata de boeuf nu cunosc. Asa cum spune si titlul este vorba despre o salata chiar de „boeuf” (bou, vita) facuta pe baza unei supe limpezi din rasol de vita si multe zarzavaturi. In urma salatei ramane un consommé clar de vita in care se pot fierbe taietei de casa sau galuste de gris. Vezi reteta supei limpezi din rasol de vita.
Zarzavaturile fierte in supa de carne de vita (nu separat, in multe craticioare) au o savoare deosebita! La o adica nici nu mai trebuie pusa carnea fiarta in salata fiind suficient gustul primit de zarzavaturi – in acest caz ar fi o salata a la russe – Olivier. In cazul de fata am pus si carnea. Zarzavaturile nu le pun la fiert deodata cu carnea ci dupa o ora (de cand incepe ea sa fiarba).
DUPĂ CASETA DE INGREDIENTE VEȚI GĂSI ȘI REȚETA VIDEO A SALATEI DE BOEUF!
Bineinteles ca nu trebuie sa decorati salata de boeuf asa cum am facut eu pentru ca a fost pur experimental, exagerat in mod voit. Daca totusi va doriti o asemenea salata de boeuf pe masa de Craciun sau Revelion (Anul Nou) atunci veti gasi un tutorial de decorare al acesteia la finalul retetei. Cam asa aratau salatele acum 200 de ani, in perioada victoriana. La noi au ramas in moda pana in anii ’80 ai secolului 20, daca nu dainuieste trendul si acum. Decat sa pui pe masa piftii in forma de porc facute in PET… mai bine o salata de boeuf inzorzonata. 🙂
Chiar David Lebovitz a postat pe Instagram o imagine cu platouri super-decorate, de la 1958, din Franța. Salata mea de boeuf s-ar incadra perfect in acest decor retro 🙂
Ce carne alegem pentru o salata de boeuf?
Ideal al fi sa gasim rasol de vita cu os (gamba sau Motsching – mocsing), genunchi de vita sau rondele de rasol cu tot cu osul cu maduva. Ce buna e maduva fierbinte scoasa din oase direct pe paine prajita! Cu un pic de sare si piper sau hrean ras este un deliciu! Daca nu gasiti genunchi de vita se poate folosi asa zisa „carne de vita pentru ciorba” – bucati de piept cu straturi alunecoase de tesut conjunctiv si oase (coaste sau rondele de picior de vita). Asa am cumparat si eu – 3 caserole a cate 600 g fiecare. Carnea a fost cam jumatate din cantitate, restul fiind oase.
Pentru salata de boeuf fac o maioneza cu mult mustar! Mustarul merge extraordinar cu carnea fiarta de vita. Reteta de „Maioneza rapida” o gasiti aici.
Deoarece fac salata de boeuf o singura data pe an (intre Craciun si Revelion) am preparat o cantitate mai mare decat face lumea de obicei – ca sa se sature familia si sa mai dam si la prieteni.
Recent am făcut o salată de boeuf dietetică (fără ulei sau cartofi) cu maioneză cremoasă cu iaurt. Este grozavă! Rețeta ei o găsiți aici. Are de 15 ori mai puține calorii față de salata boeuf clasică.
Cantitatile din reteta de mai jos sunt pentru o portie decenta de 1,5 kg (adica un castron pentru cca. 6 persoane). Daca doriti sa faceti mai multa puteti multiplica lista de ingrediente (eu am facut portie dubla).
- 800 g carne de vita cu os pentru supe, ciorbe - cca. 500 g carne)
- 3 L apa rece
- 2 lingurite de sare
- 500 g zarzavat : morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac si o telina mica
- o ceapa marisoara, intreaga (se arunca dupa fierbere)
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 150 g castraveti murati (cam 3-5 bucati, depinde de dimensiuni)
- 150 g mazare verde din conserva
- 250 g cartofi fierti in coaja
- Maioneza din 3 galbenusuri, 3 lingurite cu varf de mustar si 200 ml ulei (vezi reteta de Maioneza rapida)
- gogosari murati
- castraveti murati
- masline rondele fara samburi
- 2-3 oua fierte
- patrunjel verde
- maioneza
Cum se face Salata de boeuf reteta clasica – cum decoram salata boeuf? VIDEO
Aici este versiunea video a rețetei de Salată Boeuf. Vă rog să o urmăriți deoarece este un pic DIFERITĂ de cea din rețeta scrisă! Vă invit să vă abonați gratuit la canalul nostru de Youtube – dați click aici!
La treaba! Ca e multa si migaloasa.
Preparare supa de vita pentru salata de boeuf reteta clasica
Am asezat oasele si bucatile de carne in oala „minune” (sub presiune, kukta) si le-am acoperit cu apa rece. Nu am inchis capacul pentru ca vreau mai intai sa aduc carnea la fierbere si sa culeg spuma care se formeaza la suprafata. Am asezat oala fara capac la foc iute.
Intre timp am curatat zarzavaturile si le-am clatit. Le-am lasat intregi.
Cand apa din oala cu carne a inceput sa clocoteasca incet am inceput sa culeg spuma de la suprafata. Nu, spuma NU contine „TOXINE” sau „MIZERII” (m-am ingrozit cand am citit asa ceva in unele retete) ci pur si simplu se coaguleaza proteinele din sange si de la suprafata carnii. Spuma se culege din motive pur estetice – vreau o supa limpede. Fereasca sfantu’ sa aud ca se arunca prima apa de pe carne pentru ca odata cu ea aruncati tot gustul bun al supei! Nu se arunca nimic! Se culege spuma si gata. Dupa cca. o ora de fierbere am adaugat in oala si zarzavaturile, sarea si piperul boabe si am inchis oala ermetic cu capacul. De-acum mai are de fiert cam 45 de minute, sub presiune. Acest timp este pentru oalele vechi sub presiune care au supapă care fâsâie non stop. Din experiență vă spun ca oalele moderne sub presiune (tip multicooker cu presiune) gătesc totul mult mai repede și ca sunt sufiente 20 de minute de fierbere in aceasta etapa.
Daca nu aveti oala sub presiune… cam nasol… aveti de pazit supa cam 4 ore, la foc mic. Daca scade lichidul trebuie completat cu apa rece (cam la 30 de minute). Ar fi bine sa investiti intr-o oala sub presiune. Ale mele sunt mostenite de la mama si de la ambele bunici (am 3 oale sub presiune), productie Ungaria, cca. 1970. Multe mancaruri bune se fac in ele!
Pana a fiert supa am avut timp sa pun la fiert si niste cartofi in coaja. Au timp sa se si racoreasca pana le vine randul la tocat.
Gata supa! Am racit kukta (oala sub presiune) in chiuveta, sub jet de apa rece si i-am deschis capacul. Ce bine miroase supa asta!! Ochiuri mari de grasime plutesc la suprafata. Primo tempo: pescuim oasele si scoatem maduva din ele (daca au). Delicatesa pe paine prajita! Secondo tempo: scoatem bucatile de carne si zarzavaturile si le asezam la scurs intr-o strecuratoare. Se si racoresc mai repede asa si scapam si de lichidul in exces (care se recupereaza intr-un castron si se reintoarce in oala de supa). Ceapa am scurs-o de supa si am aruncat-o.
La faza asta incep sa se perinde ai mei prin bucatarie si sa „ciupeasca” din bucatelele de rasol de vita. Ce bun e! Tesutul conjunctiv are textura gelatinoasa, fasciile s-au inmuiat si ele la fiert. Lasati-l in pace ca nu ne mai ramane pentru salata!
Asa arata supa de carne ramasa in oala. O voi lasa la racit apoi o voi da la frigider. A doua zi am sa o strecor si am sa o clarifiez cu albusuri crude de ou pentru a obtine un consomme limpede.
Mod de preparare salata de boeuf cu carne de vita
Bun, am asteptat sa se racoreasca si carnea si zarzavaturile si am facut mis-en-place pentru marea marunteala. Zarzavaturile din supa, cartofii fierti si decojiti, mazarea scursa din borcan, carnea fiarta de vita si castravetii murati in saramura (productie „maman” – crocanti si aromati cu usturoi si cimbru – reteta de familie, evident).
Mi-am pus muzica (Rock FM, evident) si da-i si toaca! Cat de mic sau cat de mare… asta face fiecare dupa cum stie, poate sau ii place. Eu le cam toc in cubulete cu latura de 0,5 cm. Inclusiv castravetii – care-s mai faini tocati decat rasi pe razatoare. In etapa asta se striga prin casa dupa „ajutoare” – da, cei care au ciugulit din rasol cu cateva minute mai devreme. Ce sa vezi? Toti sunt „plini de treburi” si parca nici nu prea ar toca asa de bine cum o fac eu. Serios?
Gata si tocatul. Avem un castron mare plin de chestii marunte. Tot faceam eu misto de „biof la lighean” dar n-ai ce face in etapa asta de preparare (daca ai cantitati asa de mari). Ideea e sa nu duci ligheanul pe masa!
Cum se face maioneza pentru salata de boeuf?
Hai sa ma apuc si de maioneza. Vita merge bine de tot cu mustarul asa ca, uneori, dublez cantitatea de mustar: la fiecare galbenus pun cate 2 lingurite de mustar. Reteta de maioneza rapida (in 50 de secunde) o gasiti aici.
Ar mai fi de spus faptul ca reteta mea de maioneza contine sub 70 ml de ulei/galbenus (nu 300 cat se indica pe la altii) si ca prefer sa o „inmultesc” cu mustar si galbenusuri decat cu tone de ulei. Iese foarte cremoasa si are tinuta.
Maioneza clasică poate fi înlocuită cu una dietetică (fără ulei) – vezi aici rețeta.
O sarez bine de tot (pentru ca legumele si mai ales cartofii vor absorbi din sare) si o trantesc peste castronul cu zarzavaturile maruntite.
Amestec bine cu lingura de lemn avand grija sa nu zdrobesc cubuletele delicate dar sa fiu sigura ca maioneza se distribuie uniform in masa. De-acum chiar ca e gata salata de boeuf.
Am eu o tacaneala ca salata de boeuf trebuie sa stea cateva ore la rece – ca sa aiba timp sa se imprieteneasca maioneza cu carnea si vegetalele, ca sa-si traga si cartofii aroma. Asa ca mut salata din lighean in 2-3 caserole pe care le bag la frigider peste noapte. Dimineata lumea le cauta deja.
Cum se decoreaza (orneaza) salata de boeuf cu gogosari murati, castraveti, oua fierte, masline?
Detest florile, palmierii, evantaiele sau peisajele din masline, gogosari, gogonele sau alte muraturi (nu le pun nici in salata pentru mi se pare ca-i schimba gustul). Nu va speriati de decorul incarcat al salatei de boeuf din prima poza! Efectiv m-am distrat ornand salata in stil victorian (ca la 1840). Nimic nu era in plus atunci! Oricum, toate salatele de boeuf decorate sunt niste kitschuri, asa ca macar a mea este „over the top”. Principiul dupa care m-am ghidat a fost „ori la bal, ori la spital” – asa se zice la noi acasa. Luati-o ca pe un pamflet.
Maioneza pentru decor este una mai densa, cu mai mult ulei. Ea trebuie sa fie modelabila cu posul prevazut cu dui simplu sau zimtat. Am facut o maioneza din 2 galbenusuri cu 2 lingurite bune de mustar si vreo 250 ml de ulei (plus sare si ceva zeama de lamaie). Am ales o forma ovala mai adanca pe care am tapetat-o cu folie de plastic si am umplutut-o cu salata de boeuf bine racita. Am nivelat-o bine cu spatula si am rasturnat totul pe un platou potrivit. Apoi i-am indepartat folia de plastic si am mai aranjat marginile salatei.
Mi-am pregatit cateva elemente pentru decor: gogosari murati decupati in discuri mici de 1 cm (cu capatul unui dui metalic), castraveciori acri taiati rondele, 2-3 oua fierte tari taiate felii, cateva cerculete de masline negre si frunze de patrunjel verde.
Am acoperit salat de boeuf cu un strat de maioneza (mai subtire pe laterale, mai gros in partea de sus). I-am tras un model ondulat cu piaptanul special dar nu a mai fost nevoie de el pana la urma pentru ca am acoperit integral suprafata cu decoruri.
Am pus maioneza densa in pos echipat cu dui stelat (punga de plastic cu spritz) si am modelat ghirlandele de pe laterala. M-am ajutat de un platou rotativ.
Observatie: daca ar fi sa fie ca la carte atunci elementele de decor ar trebui trecute prin aspic (gelatina fluida) care sa le pastreze luciul frumos si sa le protejeze impotriva uscarii si oxidarii.
In fiecare bucla am pus alternativ rondele de masline si de castraveti murati. Din 2 in 2 bucle am aplicat discuri rosii de gogosar iar in celelalte cate o rozeta de maioneza.
Pe urma m-am ocupat de partea de sus creand conturul oval din felii de ou fiert cu frunzulite de patrunjel verde intre ele. Spre centru am mai trasat un rand de aveline (moate) simple din maioneza urmand conturul oval. In spatiul ramas am pus rondele de masline si de gogosar, frunzulite de patrunjel. Feliile de ou si decorul central ar trebui pensulate, cu grija, cu aspic fluid.
Am revenit cu posul si am umplut gaurile rondelelor de masline cu putina maioneza (si pe laterale si sus) si am trasat bordura de jos de langa platou – mot langa mot.
Si gata! Cam asta a fost totul. Destul! In viata mea n-am facut asa ceva dar nu-mi pare rau. :))) A fost distractiva partea asta de decorare.
Daca aveti nervi si va place sa va jucati cu decorurile va recomand sa aruncati un ochi si la piftiile (raciturile) acestea – vezi aici.
Modele de decor salata de boeuf fara zorzoane
Daca se nimereste sa avem si musafiri, atunci ma pun sa transbordez salata de boeuf din caserole in alte recipiente mai estetice – ca cele din imagine. Anul acesta le-am pus in mici boluri ceramice, decorate cu cateva fire de cepsoara si cubulete de ardei rosu (poate fi si gogosar murat).
Cine e mare amator de salata boeuf, poate sa o manance direct din caserola, in ce cantitati doreste. Riscul lui. Nu este un fel foarte sanatos, dar in cantitati moderate il trecem cu vederea.
Gustul primeaza – salata de boeuf trebuie sa fie gustoasa!
Salata mea de boeuf este extraordinar de gustoasa! Mi-au spus-o toti cei care au mancat din ea. Este altfel decat cea pe care o stie toata lumea si la fel cu cea pe care o faceau bunicile mele si o face acum si mama si prietenele ei. Este delicioasa!
O alta modalitate de prezentare a acestei salate de boeuf este cea rasturnata din forma tip „spinare de caprioara” – cam asa ceva gasiti aici.
Cred ca v-ar placea si un Tort Aperitiv care sa va incante musafirii si familia – reteta aici.
Sau o salata in straturi cu pui, ciuperci, cartofi, maioneza si iaurt, sfecla rosie, oua fierte etc – vezi aici.
Sper sa incercati aceasta reteta clasica de salata de boeuf chiar daca nu o decorati in stil victorian 🙂
[…] face lumea de ani de zile de Sarbatori? Eterna „salata de boeuf „ (adica de bou, vita). Nu pot accepta varianta facuta cu un searbad piept de pui in locul rasolului […]
[…] Niciodata nu se refoloseste carnea din supa de pui pe post de tocanita, friptura sau snitele! Pentru aceste feluri trebuie pastrate separat, crude, partile carnoase ale puiului (pieptul, pulpele). Pentru o supa gustoasa de pui sunt suficiente carcasa (ramasa prin dezosarea pieptului), oasele spatelui si varfurile aripilor, gatul etc. In cazul in care aveti o pasare de curte, „alergata”, un cocos atos, se poate face supa pe intreaga pasare iar carnea fiarta se poate manca ca atare, alaturi de cartofi taranesti si sos de rosii, de visine, de castraveti – rasol de pui sau alaturi de orez cu legume (stins cu supa de pe pasare). Din aceasta carne fiarta si racita se pot face si salate cu maioneza si zarzavaturile din supa – in genul salatei de boeuf. […]
[…] Acesti castraveti murati sunt grozavi in salata de boeuf (reteta aici) […]
[…] mozaic, in forma. Seamana cu o salata boeuf in forma, rasturnata. In mijloc are oua fierte – scapati de oua umplute care cer mai multa […]
[…] (alaturi de fripturi). Cred ca fiecare familie are propria reteta de salata orientala (ca si de salata de boeuf). Unii pun si muraturi in ea (castraveciori, gogosari), altii nu pun oua fierte. Eu fac salata […]
[…] Salata de boeuf – reteta clasica […]
Sunteti sigura ca reteta clasica e cu mazare? Nu ca nu mi-ar placea asa, dar zicea Horia Varlan intr-o emisiune xa mazare se pune numai in salata a la rousse, cea care nu are carne. Daca-i pui carne, nu mai are mazare, asa zicea dumnealui.
Da, sunt foarte sigură. N-am mai auzit de salata de boeuf fără mazăre. Dacă nu vrei… nu-i pune!
Buna ziua
Am o intrebare In reteta spuneti ca se fierb legumele 45 de minute in oala sub presiune. Nu este exagerat de mult? Eu fierb morcovul cam 15 maximum 20 de minute. Si da….. si eu am oale ”minune” unguresti mostenite de la parinti si bunici. Sunt extraordinar de bune.
Culmea e ca nu se fac praf in kukta… eu asa ii fac mereu.
[…] e vorba de salata de icre toata lumea are reteta proprie (ca si la salata de boeuf sau la maioneza). Eu ma adresez acum incepatorilor, celor care nu au facut pana acum aceasta salata […]
[…] ca le arunc! Din zarzavaturile aste faine din supa se face o salata a la russe fenomenala. Adica o salata de boeuf fara carne. Mai fierb 2 cartofi, desfac o conserva mica de mazare, fac o maioneza de casa si toc […]
[…] fiarta de vita impreuna cu zarzavaturile din supa se transforma usor intr-o delicioasa si autentica salata de boeuf (cu un gust incomparabil mai bun decat a celei facute din componentele fierte […]
[…] fiarta de vita impreuna cu zarzavaturile din supa se transforma usor intr-o delicioasa si autentica salata de boeuf (cu un gust incomparabil mai bun decat a celei facute din componentele fierte […]
In sfarsit o reteta faina de salata de boeuf, evident cu carne de vita. Exact asa facem si noi, atat de mult ma gasesc in retetele voastre fetelor
Explicații complete si competente. Rețetă buna prezentare perfecta
.Mă bucur când nu trebuie să văd decoruri cu gogoșari murați, ceasuri si floricele. Va mulțumesc pt decenta de care dați dovada
Nici nu știam că se face si cu vita. Eu tot cu piept de pui faceam
Am încercat acum recapitulare pt crăciun. Minunata
Cu castraveții rețetă voastră evident
Multumesc din suflet ca nu decorati salata de boeuf cu toate prostiile si ca o faceti cu carne de vita. La ce retete am gasit pe internet sincer m-am ingrozit. Ma bucur ca au observat si altii acest lucru. Va pup fetelor. Sunteti the best
Am făcut după rețetă voastră ai e perfecta
Castravetii curatati de coaja ?
Sunt castraveti murati… nu se curata de coaja.
[…] din pui sau porc, acela probbil va fi un preparat bun, dar nu va fi Boeuf Stroganoff. Asa cum salata de boeuf este cea facuta cu carne de vita, nu de pui sau curcan. Este bine sa folosim o carne frumoasa de […]
[…] place sa o mananc si goala dar nu as gati cu ea. Nici macar in ciorbe. O folosesc in schimb la salata de boeuf. Acolo e musai sa fie mazare din conserva ca sa aiba gustul acela […]
[…] zic, cea mai buna salata este cea de boeuf, clasica, este cea plina de bucatele de carne fiarta de vita (boeuf). Niciodata nu folosesc carne de […]
Însfârşit mi-a ieşit şi mie salata, am găsit o reţetă minunată, mulţumesc pentru ea!
foarte buna reteta intr-adevar!
[…] salata de boeuf – reteta aici […]
[…] trebuie sa ocupe cel mai mult spatiu (macar 60%). In locul carnii de piftie puteti umple formele cu salata de boeuf sau alte salate cu maioneza. Nivelati si dati la […]
[…] SALATA DE BOEUF RETETA CLASICA […]
[…] festive, alaturi de tortul aperitiv, pasta de peste, pasteta de ficat, canapeurile cu somon, salata de boeuf etc. Le gasiti pe toate […]
[…] cât și iarna, cu cea congelată. Nu prea folosesc mazăre din conservă decât la salata de boeuf (vezi aici rețeta cu vită). Nu-mi place culoarea ei spălăcită iar gustul ei specific nu mi se potrivește cu mâncărurile […]
[…] Acesti castraveti murati sunt grozavi in salata de boeuf (reteta aici) […]
Aceasta este reteta originala de salata de boeuf! Cu carne de vita fiarta cu legumele nu separat. Felicitari!!!
[…] mâncăm mai rar și cu cumpătare. Ar fi bine nu ne trezim noaptea cu gândul la salata de boeuf (rețeta clasică aici) și să o mâncăm cu furculița direct din bol în fața frigiderului deschis 🙂 Cam așa […]
Este o placere sa va citesc retetele. Este cea mai bine explicata reteta de salata de boeuf de boeuf si nu salata de boeuf cu pui sau salata de boeuf cu parizer sau eu mai stiu ce ineptii. Felicitari!
[…] Fac si eu salata de boeuf o data pe an, intre Craciun si Revelion, insa asa cum am descris-o mai sus. Nu va speriati, am decorat-o intentionat asa, cu zorzoane, ca un tribut adus epocii victoriene. Rețeta + tutorialul de decorare le găsiți aici. […]
[…] Reeta de salata de boeuf este una de familie, laudata de toti cei care au gustat din ea. Nu trebuie sa o decorati chiar asa de incarcat deoarece eu am facut un experiment: salata de boeuf in stil victorian. Reteta ei + tutorialul de ornare le gasiti aici. […]
[…] de boeuf este cea mai indragita reteta la care se foloseste maioneza – vezi aici reteta mea si tutorialul de ornare al salatei de boeuf din […]
[…] reteta clasica de Salata de boeuf o gasiti aici. […]
Buna seara de Ajun. Daca nu am kukta cum trebuie sa procedez? Va doresc in Craciun fericit in familie plin de bucurii si de colinde si in An Nou fericit si implinit. Va multumim pentru efortul vostru din fiecare zi.
Sub poza cu zarzavaturile crude scrie ~ Daca nu aveti oala sub presiune… cam nasol… aveti de pazit supa cam 4 ore, la foc mic. Daca scade lichidul trebuie completat cu apa rece (cam la 30 de minute). ~
În 3-4 ore nu se fac legumele praf?
Nu, deloc.
Multumesc de reteta! Mi-a iesit super gustoasa salata. E prima data cand fac cu carne de vita 🙂
Este super buna cu carne de vita .Înainte făceam cu pui .Dar de când am început să fac cu carne de vita numai vreau să aud de pui.Este extraordinar de buna
[…] Dressingul este compus din maioneză amestecată cu iaurt, el fiind mult mai lejer decât maioneza clasică de la salata de boeuf – vezi aici rețeta. […]
In sfarsit spune cineva taietei in loc de taitei!
Arata foarte bine, dar eu am o problema cu carnea de vita {boeuf) si de aia fac cu piept de pasare si nu fiert ci la cuptor . Sau cu cubulete de sunca roz. Maioneza cat mai putina.
Bravo! De obicei suntem apostrofate tocmai pentru ca spunem/scriem „tăieței”. Le-am mai arătat dexul…
[…] Quelle: savoriurbane […]
[…] Salata de boeuf reteta clasica […]
[…] O altă variantă este cea a rulourilor de șuncă umplute cu salata de boeuf (rețeta aici) […]
[…] țelină. Din carnea de vită și legumele fierte în supă fac salata de boeuf clasică (rețeta aici). Câteodată mâncăm rasolul de vită ca atare și atunci, din legumele rămase, fac salata a la […]
FELICITARI OANA IGRETIU PENTRU RETETELE MINUNANTE (gust si aspect)…imi cer scuze pentru o intrebare care nu are nimic de-a face cu retetele tale…esti fiica lui Dan Igretiu,din CLUJ,absolvent de liceu Gh Baritiu ? Daca Da,transmite-i te rog salutarile mele prietenesti…Angela Mihai,fosta prietena a lui Ocsi Sepsi,absolventa de Baritiu,mai mica cu un an decit generatia lor!
Multumes pt tot,angela,cluj
Da, eu sunt 🙂 Am auzit și eu ce nebunii făceau Ocsi cu taica-meu când erau în scoală 🙂 Am să-i transmit!
Eu as vrea doar sa va spun ca sunteti pur si simplu geniale. Aveti cele mai spectaculoase si cele mai gustoase retete. Tot ce am gatit de pe acest site a fost pur si simplu minunat de gustos. Numai la bunica mea si la soacra mea am mai vazut asemenea geniu bucatar. Si in plus aveti si un gust estetic deosebit. Va imbratisez cu recunostinta si sper sincer sa va intalnesc si pe viu intr-o zi. Dumnezeu v-a daruit mari Talanti si Felicitari din toata inima pentru harnicia cu care i-ati cultivat! Craciun fericit!
Aveti cel mai bun blog de gatit!
Va apreciez foarte mult munca si priceperea.
Si cei din jur, familie ori prieteni, cu totii sunt incantati de retetele voastre (‘sigur e bun daca e de la aradence’).
Sarbatori fericite!
[…] Această maioneză cremoasă cu iaurt poate fi folosită la sandvișuri, burgeri dar și la multe alte preparate. Dacă-i puneși 2 căței de usturoi zdrobiți ați obținut un sos aioli dietetic. Puteți face această maioneză dietetică la salata de boeuf – rețeta aici. […]
[…] povestit pe larg despre originile salatei de boeuf clasice aici. Își are originea în Imperiul Rus și se numește generic „Salată […]
[…] Quelle: savoriurbane […]