Fursecuri șprițate cu pistolul, cu presa sau cu poșul – rețeta de biscuiți fragezi simpli sau decorați

1

Fursecuri șprițate cu pistolul, cu presa sau cu poșul - rețeta de biscuiți fragezi simpli sau decorați savori urbane

Fursecuri șprițate cu pistolul, cu presa sau cu poșul – rețeta de biscuiți fragezi simpli sau decorați. Cele mai fragede fursecuri simple cu unt și vanilie. Cum se fac biscuiți șprițați de casă? Rețete de fursecuri de casă.

Cred că deja vă este poftă la simpla vedere a acestor minunate fursecuri șprițate! Sunt biscuiți simpli cu unt și vanilie care se modelează cu poșul (echipat cu șpriț stelat) sau cu pistolul special (presa) pentru fursecuri. Se pota face fursecuri cu rahat sau fructe confiate, cu glazură de ciocolată sau se pot lăsa simple, nedecorate.

reteta fursecuri fragede biscuiti spritati cu presa pistol pos spritz (1)

Am adaptat rețeta aluatului meu fraged cu unt de la Fursecurile 3 2 1 (vezi aici) prin mărirea cantității de unt. Da, pentru a obține un aluat mai moale (care să poată fi șprițat) este nevoie de un pic mai mult unt.

tava cu fursecuri fragede cu unt si gem reteta 321 savori urbane 1

În plus, se pare că am găsit formula perfectă deoarece fursecurile NU s-au lățit în tavă în timpul coacerii și și-au păstrat forma frumoasă și definiția crestelor.

reteta fursecuri fragede biscuiti spritati cu presa pistol pos spritz (2)

Din același aluat fraged cu unt și vanilie am făcut clasicele Inele cu unt (Butter Rings sau Butterringe) – rețeta aici.

Fursecuri inele șprițate cu unt și vanilie - rețeta de Butterringe sau butter rings savori urbane

Din cantitățile de mai jos rezultă o tavă mare (33x42cm) cu fursecuri șprițate în diferite forme.

5.0 from 1 reviews
Fursecuri șprițate cu pistolul, cu presa sau cu poșul - rețeta de biscuiți fragezi simpli sau decorați
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp Total
 
Autor:
Portii: 1 tavă de 33x42 cu fursecuri șprițate
Ingrediente - savoriurbane.com
 • 230 g unt cu min 80% grăsime (moale, cremos)
 • 100 g zahăr pudră
 • 300 g făină
 • 1 ou
 • un praf bun de sare
 • 2 plicuri zahăr vanilat sau 1 linguriță pudră de vanilie sau extract de vanilie
Decor (opțional)
 • cireșe glasate sau rahat colorat
 • 100 g ciocolată amăruie topită
 • bombonele colorate
 • steluțe de ciocolată

 

Cum se fac fursecuri șprițate cu pistolul, cu presa sau cu poșul – rețeta de biscuiți fragezi simpli sau decorați?

Aluat fraged cu unt pentru fursecuri sau biscuiți șprițați

Untul trebuie să fie gras (min. 80% grăsime) și moale, scos de la rece cu măcar 1 oră înainte. Am lucrat direct în bolul robotului echipat (în prima fază) cu paleta lată triunghiulară (tip frunză). Am pus zahărul pudră, vanilia, sarea și untul tăiat în felii. Am mixat totul vreo 5 minute sau până ce amestecul a devenit spumos. Am adăugat oul întreg și am mai mixat vreo 3 minute.

Am cernut făina direct în castron și am schimbat atașamentul mixerului cu cârligul special pentru aluaturi.

De-acum ne mișcăm repede și NU frământăm mult! Mixăm 1 minut la viteză mică, doar cât să se omogenizeze aluatul. Nu insistăm cu frământatul pentru că nu ne dorim formarea rețetele de gluten care duce la întărirea fursecurilor fragede!

preparare aluat fraged cu unt pentru fursecuri spritate

Cum se fac fursecuri simple cu unt modelate în formă diferite (cu poșul, presa sau pistolul pentru biscuiți)?

Am adunat tot aluatul cremos din castron (și de pe pereții lui) și l-am transferat într-un poș din pânză groasă, cauciucată, echipat cu dui (șpriț) în formă de stea (deschidere de 1,2 cm). Nu avem ce căuat cu pungi deoarece vor plezni. Aluatul este moale dar are o anumită densitate, nu iese așa de ușor din poș. Puteți folosi un pistol (presă) de șprițat biscuiți sau fursecuri echipat cu un dui similar. Am lăsat aluatul 20 de minute în poș, la odihnă, la temperatura camerei.

Apoi am așternut o tavă (30×40 cm) cu hârtie de copt și am modelat diferite forme de fursecuri: inele (Butter Rings), S-uri sau opturi, baghete simple dar și steluțe.

cum se fac biscuiti cu presa pistol fursecuri fragede cu unt si vanilie forme diferite (1)

Aici vedeți steluțele simple din aluat fraged.

Aici avem baghete simple și inele.

Pe unele dintre ele am pus jumătăți de cireșe confiate (glasate). Puteți pune bucățele de rahat colorat în locul cireșelor.

preparare biscuiti fursecuri spritate cu presa pistolul sau cu posul

Important! Am dat tava cu fursecuri la frigider pentru 1 oră (acoperite cu foile alimentară de plastic). Este foarte important acest pas deoarece aluatul are nevoie de relaxare iar untul trebuie să se întărească. Astfel fursecurile își vor păstra forma și definiția în timpul coacerii!

Coacere fursecuri fragede șprițate

Am preîncins cuptorul la 170 C (căldură sus+jos+ventilație) și, când acesta a fost bine încins, am scos tava cu fursecuri direct din frigider și am introdus-o în cuptor. Am copt aceste fursecuri șprițate cu unt cca. 15-17 minute sau până ce s-au aurit discret.

Apoi le-am scos din cuptor și le-am mutat pe un grilaj de bucătărie pe care să se răcorească încet. După cum vedeți, fursecurile mele și-au păstrat perfect forma, nu s-au lățit la copt și nu și-au pierdut definiția crestelor create cu șprițul!

Decorare fursecuri șprițate cu pistolul, cu presa sau cu poșul – rețeta de biscuiți fragezi simpli sau decorați

După răcirea completă am decorat o parte din fursecuri cu ciocolată. Am topit ciocolata amăruie (pe baie de abur). Jumătate din ea am pus-o într-o pungă mică cu colțul tăiat de 1 mm. Pe restul am lăsat-o în castron.

Am decis ca opturile să le cufund pe jumătate în ciocolată și să le presar cu bombonele.

Apoi le-am pus pe grilaj ca să se usuce bine.

Cu ciocolata din poș am trasat linii fine peste o parte din inele (Butter Rings), stele cu cireșe confiate și peste baghete.

Tare faine sunt iar ciocolata amăruie le dă un plus de savoare!

Am lăsat aceste fursecuri șprițate la temperatura camerei până ce s-a întărit glazura de ciocolată.

reteta fursecuri spritate de casa facute cu presa biscuiti fragezi cu pistolul sau posul (1)

Apoi le-am mutat în cutii de carton și le-am pus în cămară.

Acești biscuiți șprițați se pot face cu 1 lună în avans pentru că rezistă foarte bine la cămară (în cutie de carton închisă). Ei devin tot mai fragezi pe zi ce trece.

Sunt delicați și vanilați și se potrivesc perfect pe platourile cu fursecuri și prăjituri asortate dar și pentru consumul curent alături de o ceașcă de ceai, cafea cu lapte sau cacao.

Iată cum se pot face fursecuri șprițate care își păstrează forma în timpul coacerii și arată grozav atât simple cât și decorate!

reteta fursecuri spritate de casa facute cu presa biscuiti fragezi cu pistolul sau posul (5)

Dacă sunteți amatori de fursecuri șprițate atunci vă recomand și varianta cu nucă și alune de pădure – rețeta aici. Sunt de o finețe rară!

cele mai fine fursecuri cu nuca reteta pas cu pas

Sunt sigură că v-am făcut poftă cu aceste fursecuri șprițate cu pistolul, cu presa sau cu poșul și că veți testa rețeta noastră de biscuiți fragezi simpli sau decorați!

Aici găsiți mai multe rețete de fursecuri fragede și delicate, cornulețe, bezele, Ișlere, piersici și nuci umplute, macarons, pricomigdale, mascote, bomboane fondante și alte delicatese!

Fursecuri pentru Crăciun și Anul Nou - cele mai bune rețete savori urbane

1 COMENTARIU

 1. Super. Nota 10. Singura reteta din zecile de retete incercate cu care am putut sa fac formele dorite cu ajutorul pistolului pentru fursecuri si sa iasa si foarte gustoase si fragede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Evalueaza reteta:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.