Fursecuri cu cremă de cafea și glazură de ciocolată albă – brăduți sau alte forme

0

Fursecuri cu cremă de cafea și glazură de ciocolată albă - brăduți sau alte forme savori urbane

Fursecuri cu cremă de cafea și glazură de ciocolată albă – brăduți sau alte forme. Fursecuri fragede din aluat cu migdale sau marțipan, umplute cu cremă fină de cafea (ness) cu lapte condensat. Rețete de fursecuri pentru Crăciun sau Anul Nou (Revelion).

Acești brăduți drăgălași sunt, de fapt, niște fursecuri cu cremă de cafea. Aluatul fraged este cu migdale măcinate sau marțipan iar crema fină de cafea este fără fierbere, preparându-se foarte rapid cu lapte condensat și unt. Glazura de ciocolată albă și ornamentele comestibile dau un aer festiv acestor fursecuri, ele fiind gândite ca prăjituri pentru Crăciun sau Revelion. Bineînțeles că le puteți prepara și în restul anului, decupându-le cu alte forme: discuri, inimi, stele etc.

fursecuri fragede cu crema de cafea cu lapte condensat glazura de ciocolata alba si decor de craciu braduti

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 50 de fursecuri umplute cu cremă de cafea (adică 100 de brăduți care se lipesc 2 câte 2).

Fursecuri cu cremă de cafea și glazură de ciocolată albă - brăduți sau alte forme
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp Total
 
Autor:
Portii: cca. 50 de fursecuri cu cremă de cafea
Ingrediente - savoriurbane.com
  • 700 g aluat fraged cu migdale sau marțipan (găsiți rețeta mai jos)
  • cca. 450 g cremă de cafea cu lapte condensat și unt (găsiți rețeta mai jos)
Glazura
  • cca. 200 g ciocolată albă
Decor
  • perluțe comestibile roșii
  • ornamente aurii comestibile

 

Cum se fac aceste fursecuri cu cremă de cafea și glazură de ciocolată albă – brăduți sau alte forme?

Aluatul fraged cu migdale măcinate sau marțipan veritabil

Am preparat o porție de aluat fraged cu marțipan sau migdale – vezi aici rețeta. Am obținut 700 g de aluat pe care l-am învelit în plastic și l-am dat la rece (la frigider) o oră. Acest aluat se poate face și cu 4-5 zile în avans și se scoate de la rece cu 1-2 ore înainte de utilizare (pentru a se înmuia un pic untul din el).

pachete cu aluat fraged cu martipan invelite in plastic date la rece la frigider

Sau puteți face o porție din clasicul aluat fraged pentru fursecurile 3 2 1 (numit așa de străbunica mea Buia din Sibiu) – rețeta aici.

tava cu fursecuri fragede cu unt si gem reteta 321 savori urbane 1

Mod de preparare brăduți cu cremă de cafea și lapte condensat – rețeta de fursecuri fragede glazurate cu ciocolată albă

cum se întinde foaia de aluat fraged cu marțipan și cum se decupează brăduții sau alte forme?

Am înfăinat masa de lucru și sucitorul și am întins jumătate din aluatul scos de la rece (trebuie să fie rece, dar maleabil, nu „pietroi”) sub formă de foaie cu grosime de cca. 4 mm grosime. E mai ușor de lucrat cu jumătate de porție de aluat. Am decupat brăduți cu forma specială: a mea are cca. 7 cm lungime și vreo 4 lățime, în zona cea mai lată. În funcție de preferințe, puteți tăia aceste fursecuri și sub alte forme: discuri, inimi, cizmulițe, stele etc. Am refrământat resturile de aluat și le-am întins din nou. Am procedat similar până ce am terminat tot aluatul. În funcție de dimensiunea formei cu care le-ați decupat, veți obține 100 de fursecuri, 120-130 de bucăți mai mici sau, poate, doar 80 (mai mari).

decupare braduti fursecuri fragede cu migdale si umplutura crema de cafea

Coacerea brăduților fragezi

Am preîncins cuptorul la 170 C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv treapta medie la cele pe gaz. Am transferat fursecurile brăduți în tăvi tapetate cu hârtie de copt și le-am dat la frigider 30 de minute.

Am introdus, pe rând, tăvile cu brăduți în cuptor (direct din frigider) și le-am copt cca. 12 minute la 170 C. Nu toate cuptoarele coc la fel așa că ar fi bine să urmăriți gradul de rumenire al fursecurilor: ele trebuie să rămână albe. Dacă este cazul, puteți întoarce tava după 6-7 minute de coacere.

Cum se face crema fină de cafea cu lapte condensat (fără fierbere)?

Am preparat o porție de cremă de cafea cu lapte condensat urmând exact rețeta de aici. Este o cremă rapidă, preparată la rece (fără fierbere), onctuoasă și gustoasă! Am dat castronul cu cremă la rece pentru 2 ore pentru a se întări un pic untul din ea.

Cremă de cafea cu lapte condensat - rețeta rapidă, fără fierbere (la rece) savori urbane

Cum se umplu, glasează și decorează aceste fursecuri brăduți cu cremă de cafea și ciocolată albă?

Am sortat un pic fursecurile: cele mai nereușite vor fi bazele, cele frumoase cor fi capacele. Am scos crema de cafea de la frigider.

Am umplut fursecurile cu cremă de cafea, cu ajutorul unui cuțit cu vârful rotund.

umplere fursecuri braduti cu crema de cafea cu lapte condensat si unt (2)

Apoi le-am acoperit cu capacele corespunzătoare și le-am așezat în cutii de plastic cu capac. Le-am dat la frigider câteva ore ca să se întărească un pic crema de cafea din ele.

Am topit pe abur ciocolata albă și am scos fursecurile de la frigider. Fiind reci, ele se vor glasa mai ușor iar ciocolata albă se va întări mai repede în contact cu ele. Am pregătit și ornamentele: granule aurii și perle roșii de zahăr pe care le găsiți online aici și aici.

Rând pe rând am cufundat suprafața fursecurilor în ciocolata albă topită și apoi le-am scurs bine de exces. Le-am așezat pe un grilaj metalic și imediat le-am ornat cu perluțele roșii și cu granulele aurii! Nu așteptați prea mult deoarece ciocolata se întărește repede și decorurile nu mai aderă la ea! Cel mai bine este să lucrați în tranșe de 3-4 fursecuri.

Am dat grilajul cu aceste fursecuri cu cremă de cafea și glazură albă de ciocolată la cămara răcoroasă. După ce ciocolata se întărește, brăduții se pot depozita în cutii de carton cu capac, la cămară. Rezistă 3 săptămâni deoarece crema nu conține ouă.

Servire și păstrare fursecuri cu cremă de cafea și glazură de ciocolată albă – brăduți sau alte forme

Am aranjat câțiva brăduți pe un platou festiv. Cât de frumoase sunt fursecurile acestea! Aluatul fraged cu migdale se potrivește perfect cu crema fină de cafea cu lapte condensat! Glazura albă de ciocolată și decorurile aurii și roșii transformă aceste prăjiturele în niște dulciuri elegante de Crăciun.

servire Fursecuri cu cremă de cafea lapte condensat și glazură de ciocolată albă - brăduți sau alte forme savori

Brăduții umpluți și glasați rezistă și 3 săptămâni la cămară răcoroasă, sau peste 1 lună la frigider, în cutie închisă ermetic. Ele devin tot mai fragede pe zi ce trece! Oricum, aceste fursecuri cu cremă de cafea au nevoie de măcar 48 de ore de frăgezire, deci nu le servim imediat după ce le umplem cu cremă!

cele mai fragede furscuri cu umplutura crema de cafea ness lapte condensat ciocolata alba braduti sau alte forme

Aici vedeți acești brăduți sau fursecuri cu cremă de cafea pe un platou festiv, alături de alte 7 prăjituri și fursecuri fine. Voi publica în curând și rețetele lor ca să aveți timp să le faceți de Crăciun! Urmăriți aici aceste rețete!

Aluat fraged cu marțipan sau migdale măcinate și smântână - pentru fursecuri, foi, tarte, prăjituri savori urbane

Aici găsiți zeci de alte rețete de fursecuri, nuci umplute, macarons sau bezele pentru Sărbători.

Fursecuri pentru Crăciun și Anul Nou - cele mai bune rețete savori urbane

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Evalueaza reteta: