Fursecuri inimi și stele cu gem și bordură de marțipan din migdale

0

reteta heidesandherzen cu gem de zmeura caise martipan fursecuri fragede

Fursecuri inimi și stele cu gem și bordură de marțipan din migdale. Fursecuri fragede umplute cu gem. Rețeta germană de fursecuri cu marțipan și gem. Cum se decupează aluatul fraged cu forme pentru fursecuri? Rețete de fursecuri pentru Crăciun, Revelion sau Paști.

Tare fain arată aceste fursecuri inimi și stele umplute cu gem de zmeură și de caise! Mai ales că sunt preparate din aluat fraged cu migdale și au o bordură gustoasă și aromată din pastă de marțipan veritabil! este vorba despre niște fursecuri germane de Crăciun a căror rețetă am redescoperit-o într-o veche revistă din 1995 (Meine Familie und Ich). Sunt vorbitoare de limba germană și colecționez rețete, reviste și cărți de bucate încă din adolescență. Câte rețete minunate mai am în plan să fac!

Servire și păstrare fursecuri inimi și stele cu gem și bordură de marțipan din migdale

Zilele acestea am publicat rețeta marțipanului autentic, cel preparat din migdale și zahăr – vezi aici. El se găsește și de cumpărat la Lidl, în pachețele pătrate de 100 g (a nu se confunda cu fondantul sau pasta de zahăr!).

Marțipan de casă - rețeta de pastă de migdale (NU pastă de zahăr!) savori urbane

Din cantitățile de mai jos rezult cca. 25 de fursecuri inimi și stele mari sau 30-40 de bucăți mai mici, în funcție de forma cu care le decupați.

Fursecuri inimi și stele cu gem și bordură de marțipan din migdale
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp Total
 
Autor:
Portii: 25-30 buc. fursecuri inimi și stele
Ingrediente - savoriurbane.com
  • 350 g aluat fraged cu migdale sau marțipan (rețeta mai jos)
  • sau ½ de porție de aluat fraged 3 2 1 (fără migdale) - rețeta mai jos
Bordura din marțipan
  • 100 g marțipan sau 80 g migdale măcinate fin + 40 g zahăr pudră + câteva picături aromă de migdale
  • ½ ou bătut
  • 20 g unt moale
  • 20 g zahăr pudră
  • 30 g făină
  • un pic de sare
În plus
  • gem de zmeură și de caise

 

Cum se fac aceste fursecuri inimi și stele cu gem și bordură de marțipan din migdale?

Aluat fraged cu marțipan sau migdale măcinate

Am făcut 1/2 de porție de aluat fraged cu marțipan sau migdale (am împărțit la 2 toate ingredientele – oul se bate și se pune jumătate din el) – vezi aici rețeta. În loc de 700 g am obținut 350 g de aluat pe care l-am învelit în plastic și l-am dat la rece o oră. Acest aluat se poate face și cu 4-5 zile în avans și se scoate de la frigider cu 1-2 ore înainte de utilizare (pentru a se înmuia un pic untul din el).

pachete cu aluat fraged cu martipan invelite in plastic date la rece la frigider

Sau puteți face 1/2 de porție din clasicul aluat fraged pentru fursecurile 3 2 1 (numit așa de străbunica mea Buia din Sibiu) – rețeta aici.

tava cu fursecuri fragede cu unt si gem reteta 321 savori urbane 1

Mod de preparare fursecuri fragede decupate în formă de inimioare sau steluțe, umplute cu gem de caise sau zmeură

Cum se întinde aluatul fraged și cum se decupează fursecurile inimi și stele cu formele speciale?

Am rpsturnat bucata de aluat fraged rece pe masa de lucru înfăinată.

aluat cu martipan pentru fursecuri fragede

Am întins cu sucitorul o foaie de aluat cu grosime de cca. 4 mm din care am decupat inimi și stele. Formele mele sunt cam mari (au cca. 7 cm diametru). Am decupat fursecurile inimi și stele, am refrământat resturile de aluat și am întins din nou foaie pe care am decupat-o. Mie mi-au ieșit cca. 25 de asemenea fursecuri inimi și stele dar, dacă voi folosiți forme de decupat mai mici, veți obține mult mai multe. Nu e bai dacă le decupați pe toate cu forma rotundă – tip discuri.

intindere foaie fragede pentur fursecuri decupate inimi stele

Am transferat toate fursecurile în tăvi așternute cu hârtie de copt și le-am dat la frigider pentru 30 de minute.

Cum se face pasta de marțipan pentru bordura fursecurilor?

Între timp am făcut pasta de marțipan pentru bordura fursecurilor. Am amestecat cu mixerul toate ingredientele și am obținut o pastă. Dacă e prea moale o dați 10 minute la rece.

Am scos tăvile cu fursecurile reci și am pus pasta de marțipan într-un poș echipat cu dui cu ieșire de cca. 5 mm. Poate fi zimțat sau neted pentru că e totuna: la copt, pasta de marțipan nu-și păstrează crestăturile.

Am trasat, cu grijă, bordurile de marțipan, urmând conturul acestor fursecuri inimi și stele. S-ar putea să vă mai rămână un pic de pastă de marțipan, dar nu multă. Din ea puteți modela mici grămăjoare pe care să le strecurați printre fursecuri. Am dat tăvile la frigider 30 de minute deoarece bordura de marțipan trebuie să se întărească bine înainte de coacere.

aplicare bordura de pasta de martipan cu posul pe marginea fursecurilor

Între timp am pus cuptorul la preîncins la 180 C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv treapta medie spre înaltă la cele pe gaz.

Coacere fursecuri cu bordură din pastă de marțipan veritabil

Am scos de la frigider prima tavă cu fursecurile inimi și stele și am introdus-o în cuptorul fierbinte. Am copt fursecurile 10 minute la 180 C și alte 10-12 minute la 170 C. Ele trebuie să se rumenească ușor. Am continuat similar și cu restul fursecurilor.

coacere fursecuri cu martipan inimi stele

Am lăsat fursecurile la răcit. Ele se pot prepara și cu 2-3 săptămâni în avans și se umplu cu gem cu 2-3 zile înainte de servire. Se țin la cămară, în cutii de carton cu capac.

Cum se umplu fursecurile inimi și stele cu gem de zmeură și de caise?

Am încălzit gemurile (de zmeură – rețeta aici, de caise – rețeta aici) la microunde și le-am strecurat prin sită fină.

strecurare gem cald de zmeura si caise prin sita

Cu ajutorul unei lingurițe am umplut, cu grijă, fiecare fursec cu gem. Am decis să umplu inimile cu gem de zmeură și stelele cu gem de caise. Gata!

umplere fursecuri inimi si stele cu gem de caise zmeura

Am lăsata aceste fursecuri inimi și stele cu gem la zvântat, la temperatura camerei. În 24 de ore gemul nu mai este lipicios ci formează o peliculă la suprafață. Fursecurile umplute au nevoie de 2 zile de frăgezire dars e pot păstra și 2 săptămâni, în cutii închise, la cămară.

Servire și păstrare fursecuri inimi și stele cu gem și bordură de marțipan din migdale

Fursecurile aceste cu gem și marțipan sunt fabuloase! Au o savoare deosebită și o finețe care le califică cu brio pentru mesele festive de Sărbători (Crăciun, Anul Nou sau Paști)!

Fursecuri inimi și stele cu gem și bordură de marțipan din migdale rețeta savori urbane

Aluatul fraged se topește în gură, umplutura acrișoară și aromată de gem de zmeură sau de caise balansează perfect bordura dulce de marțipan.

reteta fursecuri fragede cu gem de zmeura si caise aluat cu migdale martipan

Aceste delicioase fursecuri se pot intercala pe platourile festive cu prăjituri pentru evenimente speciale sau Sărbători.

cum se fac cele mai bune fursecuri cu gem de zmeura caise cu martipan decupate inimi si stele

Aici vedeți aceste fursecuri inimi și stele cu gem de zmeură și de caise așezate pe un platou festiv, alături de alte 7 prăjituri și fursecuri fine. Găsiți aici toate aceste rețete!

Aluat fraged cu marțipan sau migdale măcinate și smântână - pentru fursecuri, foi, tarte, prăjituri savori urbane

Aici găsiți zeci de alte rețete de fursecuri, nuci umplute, macarons sau bezele pentru Sărbători.

Fursecuri pentru Crăciun și Anul Nou - cele mai bune rețete savori urbane

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Evalueaza reteta: