Corcodușe murate sau zarzăre în oțet picant pentru iarnă. Corcodușe la borcan în oțet cu cimbru și boabe de muștar. Cum se murează corcodușele? O rețetă de murături mai neobișnuită însă foarte gustoasă! Murături de casă din zarzăre sau corcodușe la borcan, pentru iarnă.
Aceste corcodușe murate sau zarzăre în oțet sunt ușor picante și se pot mânca alături de fripturi sau pe lângă aperitive. Foarte gustoase!! Am un corcoduș în grădină și nimeni nu se prea omoară după fructele lui așa că am decis să conserv o parte din ele pentru iarnă. Am făcut deja compot de corcodușe galbene – vezi aici rețeta – și dulceață din mix de corcodușe galbene și roșii – vezi aici.
Pentru aceste corcodușe murate vom folosi fructele coapte pe jumătate, cele care încă sunt tari și acrișoare. Deci nu alegem fructele moi și coapte.
Din corcodușe verzi facem „bulion” sau pastă pentru acritul ciorbelor – rețeta aici. Ea se poate conserva la borcan sau la congelator (în pungi de gheață).
Din aceste cantități rezultă 5 borcane de 300 ml cu corcodușe în oțet sau zarzăre murate.
- 750 g corcodușe sau zarzăre
- 250 ml otet
- 2-3 lingurite rase de boabe de coriandru
- 2-3 boabe de piper negru pentru 1 borcan
- cateva crenguțe proaspete de cimbru
- 50 g zahăr
- 25 g sare
Cum se prepară corcodușe murate sau zarzăre în oțet picant pentru iarnă?
Cum se curăță corcodușele sau zarzărele?
Fructele se spală, se scurg și se curăță de frunze și codițe. Ele vor rămâne întregi, cu sâmburi cu tot.
Cum se sterilizează borcanele pentru conserve?
Borcanele se sterilizează astfel cum am explicat detaliat aici.
Cum se face saramura picantă cu oțet pentru corcodușe murate?
Într-o cratiță punem la fiert 500 ml apă impreuna cu oțetul, zahărul, sarea și condimentele. Am păstrat câteva crenguțe de cimbru și am pus și asa proaspete, în fiecare borcan. Am lăsat totul să dea în clocot.
Am așezat fructele în borcane și am pus in fiecare borcan și câte o crenguță de cimbru verde. Am lăsat saramura la răcorit 5 minute și apoi am turnat-o peste fructe, distribuind condimentele în mod egal. Am lucrat pe o tavă metalică care să preia șocul termic.
Apoi am închis borcanele cu capacele din dotare (sterilizate și ele) și cam asta a fost! Iată murăturile mele din corcodușe! Am dus borcanele în cămară unde vor ramâne pâna la iarnă și se vor mura lent.
Vara mâncăm multe salate și legume proaspete, dar iarna ne vor cădea bine aceste corcodușe murate. Vor fi foarte aromate și gustoase!
O altă conservă faină pentru iarnă este cea de prune murate în oțet, dulci acrișoare – vezi aici.
Dacă vă plac murăturile dulci-acrișoare-picante atunci vă recomand și rețeta castraveților bulgărești în oțet – vezi aici.
Merită să încerci și tu această rețetă de corcodușe murate sau zarzăre în oțet picant pentru iarnă!
[…] O altă rețetă inedită este și cea de corcodușe murate în oțet picant cu mirodenii – vezi aici. […]
Sper sa-mi iasa 😀
[…] sau cu corcodușele murate – rețeta aici. […]
[…] De câțiva ani mi-a răsărit spontan un corcoduș în grădină și în fiecare vară este plin de fructe. Am și mâncat din ele dar am și făcut câteva conserve: dulceață, marmeladă, compot și chiar murături picante. Sunt foarte gustoase! Iată ce faine sunt corcodușele murate în oțet picant – rețeta aici. […]
[…] că există și situația inversă: murături din fructe. Am testat corcodușe murate (rețeta aici), prune cu scorțișoară puse în oțet (rețeta aici). Adesea punem mere, struguri sau gutui la […]
[…] Să știți că am preparat mai multe conserve din corcodușe (vă las rețetele la final) și vă îndemn să le încercați. Corcodușele murate (picante) sunt o garnitură foarte bună pentru fripturi sau cărnuri la grătar iar rețeta lor o găsiți aici. […]