Laptele condensat Maresi

12

MARESI LOGO

Lapte condensat Maresi. Compania Maresi Foodbroker ne-a oferit spre testare laptele condensat Maresi. Cum adica sa-l testam? Pai noi ne bem zilnic cafeaua cu acest lapte condensat. Si eu si Diana avem in permanenta o sticla de lapte condensat Maresi in frigider (si una de rezerva in camara!). Da, stim cat e de bun acest lapte! In anii trecuti ni-l aduceam de la Viena – ca acolo l-am descoperit. Uite ca se gaseste si la noi in supermarketuri.

Apoi ne-au intrebat de care tip avem. Pai…Das Original. De ce? Aflam noutati…. laptele condensat Maresi este oferit acum si in alte doua variante: Light si Bio. Bine de stiut!

Laptele condensat Maresi este de peste 50 de ani cel mai popular lapte pentru cafea din Austria şi ajunge şi în România prin intermediul companiei Maresi Foodbroker, acum cu două sortimente noi: light şi bio.

Laptele condensat Maresi este un produs 100% natural, fără conservanţi şi adaos de zahăr, fiind disponibil în trei variante: Original (7,5 % grăsime per 100 ml), Light (4% grăsime per 100 ml, lapte semi-degresat) şi Bio (7,5 % grăsime per 100 ml, lapte integral bio din agricultură ecologică).

Maresi

Valori nutritionale per 100ml

Original: Valoare energetica (kJ/kcal) 553/132 Proteine (%) 6.5 Glucide (%) 9.3 Grasimi (%) 7.5

Light ( semidegresat): Valoare energetica (kJ/kcal) 424/100 Proteine (%) 6.5 Glucide (%) 9.3 Grasimi (%) 4.0

Bio (din agricultura ecologica): Valoare energetica (kJ/kcal) 553/132 Proteine (%) 6.5 Glucide (%) 9.3 Grasimi (%) 7.5

Cum se obţine laptele condensat Maresi şi la ce poate fi folosit?

Pentru producerea unei sticle Maresi lapte condensat (250g) este nevoie de 500g de lapte gras integral proaspăt și natural din Alpii austrieci. În timpul procesului de producţie apa se extrage din lapte iar încălzirea îl face durabil.

Termenul de valabilitate este de 12 luni de la data producţiei şi atât timp cât sticla este închisă ermetic din fabricaţie nu este nevoie să fie refrigerat. După deschiderea sticlei se păstrează în frigider şi se consuma în termen de o săptămână.

Folosit în cafea, laptele condensat Maresi îi va conferi acesteia un gust cremos, mai bogat şi mai intens, net superior cafelei obișnuite şi o culoare maro-aurie îmbietoare, care intensifică plăcerea! Pentru a beneficia de o spumă de lapte cremoasă răciţi sticla şi agitaţi-o bine înainte de utilizare. Savuraţi apoi cu înghiţituri mici şi veţi vedea cum o banală cafea se poate transforma într-o încântare pentru simţuri!

Lapte condensat Maresi

Cunoscut drept una dintre cele mai utilizate formule de conservare a laptelui şi totodată foarte popular în diverse colţuri ale lumii (Asia, Rusia, Brazilia, India, Filipine, SUA, Austria), laptele condensat este puţin cunoscut la noi şi aproape deloc utilizat.

Ştiaţi că laptele condensat este indispensabil pentru prepararea cafelei vietnameze şi a ceaiului malaiesian? Sau că pentru băutul ceaiului negru în Hong Kong laptele condensat este esenţial? De asemenea, în Asia, laptele condensat este un aliment de bază, fiind consumat direct pe pâine prăjită, că alternativă pentru gem.

Deserturi cu lapte condensat Maresi

Laptele condensat Maresi poate fi folosit însă şi ca bază pentru diferite deserturi: ştrudel, tarte, îngheţată, cupcakes, muffins, brownies, fiind perfect pentru gătit şi copt. In zilele ce urmeaza vom pregati cateva retete de dulciuri cu acest lapte condensat Maresi si le vom impartasi cu voi.

Unde cumparam lapte condensat Maresi si cat costa?

Laptele condensat Maresi poate fi achiziţionat din: Auchan, Billa, Carrefour, Kaufland, Profi şi Selgros, la preţul recomandat de 5,8 lei/sticlă (Original si Light) si cca. 7,29 lei/sticla cel BIO. Pregatiti-va stocuri de lapte condensat Maresi pentru ca vor urma retete delicioase de deserturi pregatite cu el!

12 COMENTARII

    • Minodora, asa cum scrie si la finalul articolului, poti cumpara lapte condensat Maresi din Auchan, Billa, Carrefour, Kaufland, Profi şi Selgros, la preţul recomandat de 5,8 lei/sticlă (Original si Light) si cca. 7,29 lei/sticla cel BIO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.