Bazar caritabil la Asociatia Integra

12

Bazar-caritabil-Integra-2014 (1)

Bazar caritabil la Asociatia Integra. Sambata trecuta (14 iunie a.c.) am participat alaturi de Diana, co-autoarea Savorilor Urbane, la un Bazar caritabil organizat la si in beneficiul Asociatiei Integra din Arad. Integra este implicata puternic in asistarea familiilor ale caror membri sunt afectati de dizabilitati mentale si militeaza pentru integrarea lor in societate, incercand  sa schimbe atitudinea oamenilor din jur fata de acestia.

INTEGRA Asociaţia persoanelor cu dizabilităţi mentale este o asociaţie care urmează  modelul puternic german dat de asociaţia „Lebenshilfe“, care a împânzit Germania începând din anii 60, şi care acum este  cea mai puternică asociaţie cu specific al persoanelor cu dizabilităţi mentale.
 Şi noi la rândul nostru  suntem un nucleu de părinţi aflaţi în aceeaşi situaţie, adică toţi membrii fondatori avem copii cu dizabilităţi mentale de diferite vârste. Avem contact  cu 60 de familii din Arad şi din judeţ şi  pe toţi ne leagă aceeaşi responsabilitate, de a lupta în numele copiilor noştri pentru nişte drepturi elementare omeneşti.” – pagina oficiala a Asociatiei Integra.

Diana s-a implicat in detaliu in organizarea acestui eveniment coordonand sectiunile si programul de desfasurare. Impreuna cu familiile copiilor inscrisi la terapie a reusit sa ofere o zi deosebita, vesela si placuta. Evenimentul a avut loc la sediul Asociatiei Integra din Arad (Str. Liviu Rebreanu nr.72A) care functioneaza intr-o casa veche cu o gradina superb amenajata pentru copii.

Bazar-caritabil-Integra-2014 (2)

Sectiunile de care am pomenit au fost: bufet de dulciuri (aici am contribuit si noi alaturi de celelalte mamici pricepute), targ de haine si jucarii, un colt cu carte pentru copii, jocuri in aer liber, karaoke si o demonstratie de zumba. Totul s-a desfasurat intr-o atmosfera de veselie generala! (click pe poze pentru imagine completa)

Bazarul a culminat cu o tombola la care s-au oferit multe premii atractive constand in cani cu logo-ul Integra oferite de „Obiecte Personalizate- by Oana” (alta Oana 🙂 si bijuterii adecvate oferite de „Di-Joux  Accesorii, Swarovski Elements” precum si bijuterii manufacturate de adultii inscrisi la terapie. (click pe poze pentru imagine completa)

Bufetul de dulciuri bazar caritabil

Bufetul de dulciuri a fost acompaniat de un mini-bar cu sucuri naturale. Diana a preparat special pentru acest eveniment 30 L de limonada naturala cu menta si ghimbir (vezi reteta aici) alaturi de doua feluri de briose (cu ciocolata si stafide si altele cu cocos si ananas) si niste delicoase „bilute cu rom„. Eu am pregatit 3 tavi de hencles (o prajitura din zona Sibiului cu blat de aluat dospit, fructe proaspete si crema din gris cu lapte si smantana – reteta o gasiti aici). Restul platourilor minunate (si au fost foarte multe si toate gustoase!) au fost aduse de mamicile inimoase care au participat la eveniment. (click pe poze pentru imagine completa)

A fost o zi vesela, plina de satisfactii. O vom repeta cat de curand! (click pe poze pentru imagine completa)

Bazarul Caritabil a fost un real succes! S-au strans 2.050 RON care vor fi folositi spre binele persoanelor inscrise la terapie. Bravo!!

INTEGRA Asociaţia persoanelor cu dizabilităţi mentale vă oferă:

 1. centru de informare şi consiliere pentru persoane cu dizabilităţi mentale şi apartinătorii lor, în colaborare cu medici, psihologi şi terapeuţi specializaţi în  terapie de recuperare individuală (logopedie, kinetoterapie, psihoterapie)
 2. centru de intervenţie timpurie pentru copii cu vârste între 0-7 ani afectaţi de dizabilităţi mentale
 (logopedie, kinetoterapie, psihoterapie,ş.a.)
 3. interventie mobila la domiciliu pentru copii cu dizabilitati care necesita terapie, dar care nu se pot deplasa la centrul de interventie pe strada Liviu Rebreanu 72 A.
 4. activitate integrativă pentru
 persoane cu şi fără dizabilităţi
 5. grup de sprijin pentru aparţinători.

Reteta brioselor cu cocos si ananas o gasiti aici.

Reteta brioselor cu ciocolata si stafide o gasiti aici.

Reteta bilutelor cu rom o gasiti aici.

Reteta limonadei cu menta si ghimbir o gasiti aici.

Reteta prajiturii cu fructe si gris (hencles) o gasiti aici.

12 COMENTARII

 1. felicitări Savori urbane! Mulţumim pentru promovare! Aţi surprins esenţa! Suntem onoraţi să vă avem printre noi! Vă aşteptăm cu drag la următoarele evenimente!

  • Va multumim pentru aprecieri! Noi am fost onorate sa participam alaturi de Dumneavoastra la sustinerea unei cauze atat de nobile! Va puteti baza pe noi si in viitor, cu o contributie cat de mica – daca aceasta poate aduce un zambet pe fata cuiva.

 2. Multumim Oana de articol. A fost intr-adevar o zi minunata,
  zi in care am fost IMPREUNA beneficiari si simpatizanti, prieteni si viitori prieteni,
  unde ne-am distrat IMPREUNA cu copii cu dizabilitati si cei fara, am dansat Zumba
  IMPREUNA si am cantat Karaoke impreuna, ne-am
  jucat IMPREUNA la nisip si pe tobogane. Tot IMPREUNA am savurat si prajiturelele
  facute de mamicile beneficiare si de prietenii nostri, cele facute se SavoriUrbane.
  Sunt convinsa ca am castigat prieteni noi, simpatizanti, Oameni care au inteles
  ca doar IMPREUNA putem sa actionam si sa-i ajutam pe cei care au atat de multa nevoie,
  chiar si cu un zambet si o vorba buna.

  Sunt convinsa ca vor mai fi astfel de evenimente si TOTI copii
  se vor distra la fel de bine ca si sambata trecuta.

 3. Noi ne bucuram foarte tare cind simtim ca altii(oarecum din afara Integra, deci nu parintii beneficiarilor) surprind esenta, asa cum ai surprins-o tu, Oana.
  Si, de asemenea, ne bucuram si mai tare cind simtim ca si parintii de la Integra au initiative si le duc pina la capat dezvoltind proiecte. De data asta a fost Diana , alta data a fost Doru…
  Conteaza ca totul sa fie transparent si sa aiba ca beneficiari directi copiii , tinerii cu dizabilitati precum si familiile lor. Stiti cum e „unde-i unul nu-i putere/la necaz si la durere/unde-s doi puterea creste/si dusmanul nu sporeste”.
  Credem ca asta ar trebui sa inteleaga toti cei ca noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.