Fasole verde picanta cu lapte de cocos si pudra pentru curry, in stil asiatic. Recunosc, sunt fan al bucatariei austro-ungare. Acolo ma simt confortabil si in bucatarie si la masa, dar m-am bucurat foarte mult de aceasta campanie Maresi Foodbroker pentru ca de ceva vreme doream sa incerc niste retete asiatice, la recomandarea colegei mele de birou, care este mare fan al bucatariei tailandeze, indoneziene, malaeziene. Nici ca se putea mai bine, am primit produsele Shan’shi si un wok si m-am pus pe treaba.
Ca o prima reteta am facut o fasole verde picanta, cu o nebunie de condimente, arome, gust si miros extraordinare. M-am inspirat dintr-o carte cu bucate din Sri Lanka si mi-a fost tare greu sa aleg, as fi facut toate retetele cap-coada.
Reteta aceasta este o alternativa la clasica mancare scazuta de fasole pastai – reteta aici.
- 200 g fasole verde
- 4 linguri de ulei pentru WOK
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita rasa scortisoara
- ½ ardei
- 2 lingurite pline de pudra pentru curry
- ¼ lingurita piper negru macinat
- 125 ml lapte de cocos
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita rasa de chilli
- sare
Inainte de toate se pregatesc toate ingredientele. Gatitul in sine dureaza foarte putin si este comod sa avem toate cele pregatite si puse la indemana. Piperul macinat este amestecat cu sarea si cu scortisoara (bolul alb din stanga).
Mod de preparare fasole verde picanta cu lapte de cocos
In WOK se pun 2 linguri de ulei la incins si se adauga fasolea. Se amesteca usor, astfel incat sa se prajeasca pe fiecare parte.
Toata operatiunea nu dureaza mult, in jur de 3-4 minute, dupa care fasolea se scoate din tigaie si se pune intr-un bol.
In wok vom pregati acum sosul.
In wok se adauga si restul uleiului si se incepe cu usturoiul. Se amesteca usor, la foc mic/mediu sa nu se arda. Apoi se adauga ardeiul taiat felii foarte subtiri si din nou se amesteca usor se adauga si pudra pentru curry si se pune pe foc mic. Se presara si fulgii de chilli (ardei iute) si amestecul de piper, sare si scortisoara.
Se amesteca bine de tot compozitia, condimentele trebuie sa se omogenizeze. Se adauga si laptele de cocos.
Se amesteca bine si laptele de cocos si se lasa la foc mic, pret de un clocot. Se poate observa ca sosul se ingroasa repede. Dupa se sosul s-a format, s-a ingrosat (nu dureaza decat 1-2 minute) se adauga si zeama de lamaie si fasolea verde.
Se amesteca din nou si se mai lasa un clocot. Atat.
Servire fasole verde picanta cu lapte de cocos
Mancarea este gata de servire. Este grozava aceasta fasole verde picanta cu lapte de cocos!
Noua ne-a placut foarte mult.
CONCURS pentru cititori
Acceseaza pagina oficiala a campaniei „Savori Urbane prezinta Shan’shi – The Asian Connection”, lasa un comentariu, distribuie pagina pe Facebook, Google+, Twitter sau Pinterest si poti castiga un set complet format din 18 ingrediente asiatice Shan’shi + 1 wok cu capac + set de ustensile (exact ca si cele primite de noi). Idei de retete asiatice se gasesc pe site-ul oficial Shan’shi.
In plus, pe pagina campaniei gasesti retete asiatice gatite de alti 10 bloggeri, invitatii nostri. Puteti urmari campania si pe Facebook, pe pagina Savori Urbane si la hashtagurile oficiale #shanshi si #theasianconnection
Foarte delicios!
Cu siguranta am sa incerc si eu deliciosenia asta….
Multumesc Diana ! Simplu si foarte gustos !
Zeama de lamaie si scorțișoara unde sunt la preparare? In ingrediente sunt trecute dar mai departe nu mai spuneti nimic de ele. Mulțumesc
Ai dreptate. Piperul, sarea si scortisoara au fost macinate impreuna. Zeama de lamaie se adauga la final. Am completat acum. Merci pentru atentionare!
Asa am facut si eu, ma apucasem deja de reteta cand mi-am dat seama de cele lipsa. A iesit f buna, eu am pus mai putin curry (mi se pare f concentrat pt gustul meu), dar a fost foarte buna! Felicitari pentru munca minunata pe care o faceti!
Foarte buna
Eu chiar sunt in Sri Lanka acum si va citesc blogul ca pe o carte cu povesti :)) Am mancat si eu din acest curry de fasole verde. O sa ajung la concluzia ca fiecare familie aici are propriile retete :)) Familia la care am mancat pe acesta de fasole il facea asa: taia fasolea o data bucati si inca o data pe jumatate pe lung, o amesteca intr-un bol cu ceapa, usturoi, frunze de curry, sare, chilli si pudra de mustar apoi o punea pe foc, impreuna cu lapte de cocos, neacoperita. Laptele de cocos scadea si se forma un fel de sos dulceag, foarte, foarte bun. E gata practic cand s-a gatit ceapa. Mi-a spus ca special trebuie lasat neacoperit, ca sa nu isi piarda fasolea culoarea vie. Mai este interesant cum fac ei laptele de cocos, din nuca proaspata. O taie pe jumatate, razuiesc pulpa cu o masina speciala (https://i.ebayimg.com/images/g/~S4AAOSwfWldXtYq/s-l640.jpg) si apoi amesteca fulgii cu apa, ii freaca bine, ii storc cu mana si apoi ii dau prin sita. Mi-a placut asa mult laptele acesta de cocos si curry-urile lor incat mi-am cumparat si eu acea masina si acum fac si eu :)) Procedeul asta se poate face si in Romania, din fulgi uscati si rehidratati dar e important sa nu aiba grasimea scoasa.