Snitele din piept de pui pane reteta pas cu pas. Cum se fac corect snitele de pui pane? O reteta simpla si banala dar care totusi creeaza probleme multora: ba se imbiba cu ulei, ba cade crusta de pe carne. Va explicam exact ceea ce sa faceti si ceea ce sa nu faceti pentru a obtine niste snitele pane din piept de pui bune si suculente.
Va prezint aceste snitele din piept de pui pane facute de baiatul meu de 7 ani. El s-a ocupat de pane, de datul carnii prin faina-ou-pesmet, eu doar am lucrat cu uleiul incins. Implicati copiii in gospodarie, le va fi de mare folos mai tarziu! De vreun an bun nu am nici o treaba cu paneul, daca juniorul este acasa chiar ma roaga sa ma ajute.
El stie ca pentru un pane bun avem nevoie de faina, de oua batute si de pesmet. Si le ia din camara, sparge (deja bine de tot) ouale si pregateste pesmetul. Pana atunci eu feliez carnea, o condimentez si pregatesc tigaia si uleiul.
Ce inseamna pane?
Am tot povestit despre faptul ca „pane” vine de la paine, deci musai sa aiba pesmet. Snitelele doar date prin faina si ou NU se numesc pane. In plus, ele se imbiba cu ulei si sunt complet neapetisante. Pesmetul formeaza in schimb o crusta rumena si frumoasa care reprezinta si o bariera impotriva uleiului din tigaie. Snitelele pane nu mustesc de ulei.
Celebrul snitel vienez (Wiener Schnitzel) este de fapt o felie de carne de vitel data prin faina-ou-pesmet si prajita in baie abundenta de ulei incins. Si Cordon Bleu se face original tot cu vitel, nicidecum cu piept de pui.
Pesmetul se poate cumpara sau se poate face in casa, din resturi de paine uscata. Vedeti aici cum.
Noi iubim puiul pane si facem des pulpe (cu os sau dezosate), aripioare pane sau, mai rar, piept de pui pane. Pieptul nu e la fel de savuros si de suculent ca si piesele enumerate mai sus dar, daca e preparat corect, poate fi un fel atragator de mancare.
Daca taiem carnea de pui in fasii oblice putem face din ea gujoane de pui pentru platorui de aperitive – vezi aici reteta fara faina si ou.
Din ingredientele de mai jos ies cam 4-6 portii de snitele din piept de pui pane.
- 2 buc piept de pui (600-700g)
- sare, piper
- faina
- 3 oua
- pesmet
- ulei pentru prajit
Cum se fac snitele din piept de pui pane reteta pas cu pas?
Cum se pregateste carnea pentru snitel din piept de pui?
Se dezoseaza carnea si dintr-o jumatate de piept taiem 2-3 felii in functie de marimea pieptului. Nu are sens sa facem 4-5 felii pentru ca vor fi extrem de subtiri si se vor usca la prajit.
Pentru ca sa nu alunece carnea cand o taiem, o apasam cu palma. Vom obtine felii cat de cat egale. Eu nu bat pieptul de pui cu ciocanul pentru ca se nenorcoeste definitiv. Este o carne frageda si slaba care trebuie sa ramana suculenta.
Asezam apoi feliile unele langa altele si le saram si piperam. Alte condimente nu-si au rostul la snitelele pane. Procedez la fel si pe verso.
Cum se pregateste panada pentru snitele de pui pane?
PANÁDĂ, panade s.f. Amestec de făină, ou și pesmet în care se învelește un aliment, care apoi este prăjit în ulei (mod de preparare numit pane). Panada se poate realiza și ca o fiertură de făină în apă sărată, cu adaos de unt sau gălbenuș de ou, utilizată ca îngroșător în diverse preparate culinare sau pentru a da consistență umpluturilor. – Fr. panade, germ. Panade. Sursa: DEX online.
Pe scurt avem nevoie de faina – ou – pesmet. Eu folosesc recipiente de plastic cu pereti mai inalti (cutii) si termin foarte repede. In plus, masa si bucataria raman curate pentru ca nu sar faina, pesmetul sau oul din ele. In ouale batute pun un praf de sare.
Carnea se da mai intai prin faina, apoi prin ou si in final prin pesmet. Azi am fost doar fotograf, juniorul a facut toata treaba.
Dupa ce scoatem carnea din pesmet, o scuturam usor si o asezam pe o tava. Intotdeauna imi pregatesc toate feliile de carne si apoi ma apuc de prajit. Nu ma murdaresc pe maini in timp de trebuie sa intorc feliile in tigaie.
Cum prajim snitelele din piept de pui?
Snitelele din piept de pui, ca de altfel tot ceea ce este pane sau chiar si chiftelele, se prajesc in baie de ulei. Avem nevoie de o tigaie incapatoare si cel putin 2 degete de ulei, astfel incat carnea sa nu atinga fundul tigaii.
Apoi, la foc mediu catre mare, ne apucam de prajit snitelele din piept de pui. Prajirea dureaza foarte putin. Dupa 2 minute am intors carnea pe partea cealalta si am mai prajit snitelele cam un minut. Snitelele trebuie sa fie aurii. Daca in loc de piept de pui faceti de exemplu pulpe dezosate, veti micsora un pic focul si veti prelungi un pic timpul de prajire.
Snitelele prajite din piept de pui se scot pe servetele absorbante pentru a elimina surplusul de ulei de pe ele. In interior nu avem strop de ulei, crusta este crocanta si functioneaza ca o platosa impotriva uleiul din jur.
Servire snitele din piept de pui pane reteta pas cu pas
Apoi scoatem snitelele pe platou. Snitelele sunt bune calde asa ca vor fi ultimul lucru pe care-l pregatim, chiar inainte de ne aseza la masa. Asta inseamna ca garniturile vor fi deja facute. Ce spuneti? Arata fain! Sunt aurii, rumene, cu crusta crocanta si mijloc moale si suculent.
Pe de alta parte snitelele sunt bune si reci, a doua zi, in sandwichuri. Cand plecam la drum imi place sa fac chifle de casa si sa le umplu cu snitele.
Langa snitele am facut niste cartofi copti sub forma de turnulete si un sos tzatziki delicios.
Reteta cartofilor o gasiti aici.
In interior snitelele sunt suculente, carnea este gatita corect. Puiul trebuie gatit la peste 70 C temperatura interna.
Un pranz de duminica exact ca la mama: snitele din piept de pui pane, cartofi copti si tzatziki. Bineinteles ca puteti face un clasic piure de cartofi cu mult unt si, vara, niste ardei copti, de exemplu. Sau niste castraveti murati la soare.
La fel se fac si snitelele de porc (reteta aici) sau legumele pane: dovlecei, vinete, ciuperci, ceapa sau chiar clatite pane (brasovene).
Puteti face snitele de pui si in aluat cu bere – reteta aici.
Aici vedeti cum am facut piept de pui marinat și prajit la gratar.
Incercati si voi aceasta reteta de snitele din piept de pui pane! Veti fi incantati 🙂
Cititorii nostri au incercat reteta!
Aici gasiti mai multe retete cu carne de pasare: pui, rata, gasca, curcan.
Am respectat azi tot ce ati scris si am facut cele mai bune snitele. Asa pot sa pun si in sanduici sau la pachetel.
Am respectat azi tot ce ati scris si am facut cele mai bune snitele. Asa pot sa pun si in sanduici sau la pachetel.
Sunt bune si reci.
Ma bucur ca iti place
O sa incerc si eu 😀😀
Am incercat si au iesit arse pe dinafara si crude inauntru. Puteti spune la ce temperatura se prajesc si cat timp ? Multumesc !
Inseamna ca uleiul tau a fost mult prea incins. Temperatura lui ar trebui sa fie in jur de 170 C – 180 C.
[…] Aici gasiti si reteta clasica de snitele din piept de pui pane (in crusta de pesmet). […]
[…] va plac snitelele pane va recomandam si reteta de snitele de pui – o gasiti aici sau pe cea de Cordon Bleu – umplut cu sunca si cascaval – o gasiti […]
[…] se numeste doar snitelul din vitel preparat dupa cum vom arata mai jos. Daca doriti sa faceti snitel de pui sau de porc, acestea vor fi „in stil vienez”, adica cu crusta din faina-ou-pesmet, […]
[…] cu pasta de ton, paine crocanta cu fructe de mare (scoici afumate, caracatita), chiftelute, snitele pane de curcan, mezeluri asortate (chorizo, salam de Sibiu) platou cu branzeturi, nuci si fructe precum si acest […]
Buna seara! Oare aceste snitele se pot face si in cuptor? Pentru dieta, ar fi minunate, daca ar iesi bine.
Snitelele nu sunt pentru dieta… au crusta din ou, pesmet. La cuptor ies aiurea, uscate. Daca tot faci snitele macar fa-le prajite. Am explicat ca aceasta crusta de pesmet functioneaza ca o bariera impotriva imbibarii carnii cu ulei, deci nu vor musti de ulei. Daca tii dieta iti recomand piept de pui la tigaie https://savoriurbane.com/piept-de-pui-la-tigaie-gratar-cu-ciuperci-si-rosii-cherry/
[…] crocanti (crispy strips de pui cu cornflakes) iar din restul an facut niste snitele pane – reteta aici. Cum se face crispy de pui cu crusta crocanta si carne frageda si […]
[…] întâmplă să am în frigider și câte un piept din care fac, cel mai adesea, șnițele pane (vezi aici) sau frigărui (vezi […]
Sunt excelente. Mulțumesc pentru rețetă și îndrumări ! 😗
Cu mare drag!
[…] adesea fac șnițele de pui pane, adică în crustă de făină-ou-pesmet – vezi rețeta de piept de pui sau pe cea de pulpe. Pane înseamnă cu pesmet (pâine) și nu putem numi așa șnițelele date […]
Goarte bun snitelul dupa reteta si sfaturile voastre
[…] in care pieptul se feliaza si se transformă în snitele pane prăjite în tigaie – cam asa ceva. Apoi acestea se montează în vas termorezistent, se cufundă în sos de roșii și se acoperă cu […]
[…] V-am promis și alte rețete cu piept de pui. Îmi place să fac snitele pane din piept de pui (rețeta aici) […]
Am facut pentru prima data snitele,sint ok.Nu mincam snitele deoarece colega mea de camera le imbraca in scrob.I-am dat o lectie.
Am respectat reteta intocmai si au iesit niste snitele foarte gustoase. Multumesc frumos pentru reteta!
In plus, nu le-am mai batut cu ciocanul. 🙂
[…] fruculiță și am tăvălit prin el fiecare felie de piept de pui marinată. Nu este nevoie de ou (ca la șnițelele pane clasice) deoarece pesmetul aderă de carne grație […]