Cornuri de post cu rahat. Cornuri pufoase si rumene, insiropate, umplute cu rahat. Cornurile se pot umple si cu gem, cacao sau cu nuca, alune etc. La final sunt insiropate cu sirop cald si vanilat.
Cornurile de post cu rahat sunt cornuri usoare, pufoase, o alternativa de post a cornurilor obisnuite care, ca orice aluat dospit contin galbenusuri si unt (reteta aici).
- 500 g faina
- 100 g zahar tos
- 300 ml apa calduta
- 60 ml ulei
- 25 g drojdie proaspata
- un praf de sare
- vanilie
- coaja de lamaie
- 100 g rahat
- 50 g zahar
- 20 ml apa
- vanilie
Mod de preparare cornuri de post cu rahat
Aluat dospit pentru cornuri de post cu rahat
Pentru aluat se amesteca apa calduta cu zaharul si cu drojdia. Se lasa 10 minute la odihnit si apoi se adauga si celalalte ingrediente si se framanta pana se obtine un aluat compact. Se lasa la dospit circa 30-40 de minute, pana isi dubleaza volumul.
Modelare si umplere cornuri de post cu rahat
Aluatul dospit se imparte in 2. Fiecare portie se intinde in foaie rotunda, astfel incat sa aiba un diametru de circa 30 cm si o grosime de cca 0,5 – 0,7 cm.
Se taie in jumatate, apoi in sferturi, apoi fiecare sfert in 2 bucati. Pe fiecare bucata se aseaza o bucatica sau doua de rahat, in functie de cata umplutura doriti sa aiba. Marginile se ridica peste bucatelele de rahat.
Se ruleaza aluatul cu grija si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, astfel incat varful triunghiului rulat sa fie dedesubt. Se mai lasa in tava 10 minute, cat sa mai dospeasca un pic, apoi se pot pune la copt. Fiind de post, nu se mai ung cu ou batut. Ele vor primi un luciu frumos de la siropul vanilat.
Coacere si insiropare cornuri de post cu rahat
Aceste cornuri cu rahat se coc 20 de minute la 175° C (cuptor preincalzit). Intre timp se prepara siropul. Se amesteca zaharul cu apa si se lasa la fiert pana se ingroasa putin. Apoi se ia de pe foc si se adauga vanilia. Cu ajutorul unei pensule se ung cornurile proaspat scoase din cuptor cu siropul vanilat.
Priviti ce luciu frumos au primit!
Sa incercati neaparat aceste cornuri de post cu rahat!
Cititorii nostri au incercat reteta!
Arată nemaipomenit! Yummy, mi-a lăsat gura apă! Trebuie să încerc. Mulțumesc pentru idee.
[…] Sau puteti incerca aceasta reteta de cornuri de post cu rahat. […]
[…] Bineinteles ca puteti prepara aceste pariziene cu mere si nuca si din aluat dospit de post – ca si cel de la cornurile cu rahat (reteta aici). […]
[…] cititorii nostri fideli, desi la noi, in Ardeal, nu se fac mucenici. Din acest aluat puteti face si cornuri sau melcisori de […]
Oare umplutura de cacao si/sau nuca…cum ar trebui facuta,tot de post sa fie rezultatul final. Multumesc.
Amesteci cacao respectiv nuca macinata cu zahar si le presari. Nu ai alta solutie.
[…] Sau niște delicioase cornuri de post cu rahat, magiun sau nucă – rețeta aici. […]
Buna, Oana!
Urmaresc blogul de multa vreme dar nu am comentat niciodata pana acum. E extraordinar si iti apreciez munca. Te felucit. Checul pufos pufos cu visine preferatu fiului meu si a tuturor celor care l-au gustat asa ca reteta ta a fost redirectionara de foarte multe ori.
Acum am pe mada aluatul de la aceste cornulete iar in cuptor foile de cremsnit. Am facut prajitura saptamana trecuta si am cerere pentru ea din nou.
Te-as ruga sa-mi spui cam cate zile raman proaspete cornurile astea (daca ai verificat cumva). Vreau sa fac mai multe pentru un parastas in timpul postului. In cazul in care nu ai verificat va trebui sa ascund eu un corn ca sa verific, dar nu cred ca voi reusi la cat de bune promit sa fie😊
Ma bucur sa aud asta 🙂 Despre cornurile de post: nu rezista la fel ca cele clasice. Este totusi un aluat modest fara oua si lapte care se intareste mai rapid. As zice sa le faci cu max. 24 de ore in avans.
[…] Vă recomand și cornurile de post cu rahat sau cu gem, pufoase și aromate (rețeta aici). […]
Scuuuuuuze! In comentariul anterior am nedreptatit-o pe Diana!
Cum spuneam… nu voi reusi sa salvez unul. Prima tava scoasa din cuptor a fost devorat cat ai clipi. Pofticiosii mei asteapta a doua tava. Sunt acuzata de cruzime ca am facut asa putine☺. Eu abia am reusit sa insfac unul. M-a salvat doar promosiunea ca maine fac portie dubla. Asa ca noroc cu raspunsul tau rapid. Mii de multumiri
Buna ziua, as putea sa le fac cu drojdie uscata in loc de cea proaspata? Cum trebuie sa procedez? Multumesc
Da. 7 g de drojdie uscata sunt echivalentul celor 25 g proaspata. Procedezi similar: amesteci drjojdia cu apa si zaharul etc
Buna!
Sunt foarte bune. Noi le-am umplut cu gem de gutui și un magiun dens.
Au ieșit grozave. Și nu sunt un talent la deserturi și nici experimentata.
Fetița mea este alergică la ou. Dar as pute pune lapte sau unt?
Am încercat aluatul de la rețeta pentru cornuri cu cascaval, puțin ajustat pt umplutura dulce însă au făcut coaja cam groasa și parca umplutura s-a lăsat in interior.
Aveți rețeta unui experiment reușit de cornuri dulci fără ou, cu lactate? 😁
Mulțumesc!
Poti incerca aluatul de la aceasta reteta https://savoriurbane.com/cornuri-cu-branza-cu-gem-cu-rahat/
[…] fiert cu nucă și îndulcit cu miere, compoturile și dulcețurile, pelteaua, gogoșile de post, cornurile pufoase sau clătitele de post, tăiețeii cu nucă, gem sau pesmet, plăcintele pe lespede cu magiun, […]
Sunt foarte bune!!!! Multumim de reteta!!! 🙂