Mini sandvișuri pentru petrecerile copiilor sau de pus la pachețel

15

Mini sandvișuri pentru petrecerile copiilor sau de pus la pachețel. 3 rețete de sandvișuri gustoase și sănătoase preparate cu ingrediente naturale. Pentru bufet suedez, picnic, party. Sendvișuri cu brânză Frico Gouda, șuncă, roșii, avocado, cremă de brânză, ardei, ouă de prepeliță etc. Mini club sandwiches.

Mini sandvișuri pentru petrecerile copiilor sau de pus la pachețel savori urbane

Nu-mi vine să cred cât de repede au zburat zilele calde ale vacanței de vară! Uite că se apropie toamna și în curând începe școala… Apare eterna întrebare: ce să-i pun copilului în pachețelul pentru școală?? Aceste mini sandvișuri sunt perfecte atât pentru gustarea zilnică din timpul școlii dar și pentru a fi servite la aniversările celor mici sau mari. Eu însămi am făcut aceste mini Club Sandwiches pentru zilele de naștere ale fiicei mele sau pentru petrecerile în aer liber.

mini club sandwiches reteta pas cu pas savori urbane

Sunt foarte practice deoarece sunt mici (de 2 îmbucături), compacte, pot fi apucate cu ușurință cu mâna și nu te mânjesc. Exact ce ne dorim de la niște gustări! Pâinea folosită este tip toast iar eu am ales variantele graham, integrală precum și o pâine neagră densă cu semințe. Umpluturile sunt compuse din paste-cremă făcute în casă (pastă de ou, cremă de brânză cu ardei și usturoi sau cremă de avocado), din piept de pui la grilll sau jambon fiert de porc și, nu în ultimul rând, de felii de brânză Frico Gouda. Veți găsi și o variantă ovo-lacto-vegetariană printre aceste 3 rețete de mini sandvișuri.

cele mai bune sandvisuri pentru copii cu branza frico

Vedeți cum am făcut alte două sandvișuri delicioase – de data aceasta calde, gratinate la cuptor (Croque Madame și Croque Monsieur) – rețetele aici.

Sandviș cald cu brânză și șuncă - Croque Madame & Croque Monsieur savori urbane

Puteți folosi pâine toast albă cu lapte (rețeta aici) sau cu făină integrală (rețeta aici).

Hai să trecem la treabă și să vă arăt cum am făcut aceste delicioase mini sandvișuri cu brânză Frico Gouda Mild. Sunt 3 mini rețete separate iar din fiecare rezultă cca. 3 sandvișuri mari ce se pot tăia fiecare în 4 mai mici – deci 12 piese din fiecare sortiment. Fiecare mini club sandwich are 3 rânduri de pâine și 2 straturi de umplutură.

5.0 from 3 reviews
Mini sandvișuri pentru petrecerile copiilor sau de pus la pachețel
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp Total
 
Autor:
Portii: 36 buc mini sandvișuri
Ingrediente - savoriurbane.com
Sandviș cu Frico Gouda Mild, jambon și pastă de ouă fierte
 • 9 felii de pâine toast integrală
 • 6 felii de brânză Frico Gouda Mild
 • 6 felii de jambon fiert (șuncă de Praga sau cotlet afumat)
 • 6 linguri de pastă de ouă fierte (4 ouă, 1 linguriță de muștar de Dijon, sare, piper, 30 g unt moale)
 • foi de salată verde
Sandviș cu Frico Gouda Mild, piept de pui și cremă picantă de brânză
 • 9 felii de pâine toast graham
 • 9 felii de brânză Frico Gouda Mild
 • 3 felii de piept de pui la grătar
 • 6 linguri de cremă picantă de brânză (200 g cremă de brânză, 2 ardei kapia, 1 ardei galben, 1 castravete mediu, 3-4 căței de usturoi, 100 g iaurt grecesc, sare, piper, pătrunjel verde tocat)
 • foi de salată verde
 • roșii cherry pentru decor
Sandviș cu Frico Gouda Mild, cremă de avocado și ouă de prepeliță
 • 6 felii de pâine toast integrala
 • 3 felii de pâine neagră de secară cu semințe
 • 9 felii de brânză Frico Gouda Mild
 • 14 ouă de prepeliță fierte 3 minute
 • 6 linguri de cremă de avocado (200 g cremă de brânză, 1 avocado copt, 3-4 fire de ceapă verde, 2 căței de usturoi, 2 lingurițe zeamă de lămâie, sare, piper, câțiva stropi de sos chili)
 • 12 felii de roșie

 

Sandviș cu Frico Gouda Mild, jambon și pastă de ouă fierte

Mi-am pregătit ingredientele pentru primul tip de mini sandviș.

https://savoriurbane.com/?p=77426&preview=1&_ppp=a602a9309d

Pasta de ouă am făcut-o foarte ușor. Am fiert ouăle 5 minute (să rămână ușor cleioase). Apoi le-am pus în vasul blenderului împreună cu muștarul, untul, sarea, piperul și le-am pasat. Am obținut o cremă fină – vezi aici rețeta detaliată.

Pentru fiecare sandviș am folosit câte 3 felii de pâine. Statificarea este așa (de jos în sus): pâine, cremă de ouă, 2 felii de jambon, strat subțire de cremă de ouă, pâine, cremă de ouă, 2 felii Frico Gouda Mild, salată verde, cremă de ouă și ultima felie de pâine.

preparare sandvis cu pasta de oua jambon si branza frico gouda (3)

Așa arată sandvișul în prima fază.

sandvis cu jambon cascaval salata crema de oua fierte

Am apăsat ușor sandvișurile cu palma ca să le nivelez, le-am fixat straturile de sus până jos cu 4 scobitori (ca să nu alunece) și apoi le-am îndreptat marginile cu un cuțit zimțat (de pâine). În final le-am tăiat în 4 mini sandvișuri urmănd diagonalele pătratului.

mini sandwich cu sunca si cascaval

Iată unul și de aproape.

mini sandvis cu jambon pasta de oua fierte si branza gouda frico reteta simpla

Sandviș cu Frico Gouda Mild, piept de pui și cremă picantă de brânză

Ingredientele pentru al doilea tip de mini sandviș sunt: pieptul de pui la grătar, brânza Frico Gouda Mild, crema picantă și pâinea toast graham.

ingrediente mini sandvisuri cu branza Frico Gouda (2)

Crema picantă de brânză am preparat-o așa: am tăiat ardeii în cubulețe, am ras castravetele decojit (sărat și stors bine de zeamă), am zdrobit cățeii de usturoi și am amestecat totul cu crema de brânză și cu iaurtul grecesc. Am asezonat cu sare și piper și am presărat și un strop de pătrunjel verde tocat- vezi aici rețeta detaliată. Este una dintre cremele folosite la Tortul Aperitiv – vezi aici rețeta. Am prăjit pieptul de pui așa cum am arătat aici.

Și pentru acest sandviș am folosit câte 3 felii de pâine. Stratificarea este (de jos în sus): pâine, cremă picantă, piept de pui, cremă picantă, pâine, cremă, salată, 3 felii de Frico Gouda rulate, cremă și ultima felie de pâine.

preparare sandvis cu piept de pui crema picanta si branza gouda frico

Am nivelat ușor și acest sandviș și l-am fixat cu scobitori.

cel mai bun sandvis cu pui cascaval si crema de branza

Apoi i-am îndreptat marginile și l-am tăiat în 4 – de data asta în cruce. Am obținut 4 mini sandvișuri paralelipipedice.

sandviciuri cu pui preparare

Iată-le și de aproape. Acestora le-am pus și un decor din 1/2 de roșie cherry.

mini sandvis cu piept de pui cascaval branza gouda si crema picanta

Sandviș cu Frico Gouda Mild, cremă de avocado și ouă de prepeliță –  varianta ovo-lacto-vegetariană

Ingredientele de care am avut nevoie: 6 felii de pâine toast integrală + 3 felii de pâine neagră de secară cu semințe, 9 felii de brânză Frico Gouda Mild, ouăle fierte de prepeliță (tăiate în jumătăți), feliile de roșie și crema de avocado.

ingrediente mini sandvisuri cu branza Frico Gouda (3)

Crema de avocado am făcut-o așa: am mixat (cu blenderul de mână) pulpa de avocado împreună cu ceapa verde tocată, usturoiul zdrobit și crema de brânză. Am asezonat cu sare, piper și zeamă de lămâie. La final puteți adăuga și sos iute – vezi aici rețeta detaliată.

Am folosit câte 2 felii de toast și 1 felie de pâine neagră. Stratificare (de jos în sus): pâine toast, cremă avocado, strat de jumătăți de ouă de prepeliță, cremă, pâine neagră, cremă, 3 felii de Frico Gouda, roșii, cremă și ultima felie de pâine.

Cam așa arată înainte de aranjarea marginilor.

preparare sandvis cu crema de avocado

L-am fixat cu scobitori, l-am presat ușor și l-am tăiat pe diagonale obținând 4 mini sandvișuri.

Așa arată sandvișul cu brânză Frico Gouda, cremă de avocado și ouă de prepeliță.

reteta de sandvis cu avocado oua de prepelita si branza gouda

Ce fain se văd ouăle de prepeliță în secțiune!

senvis cu avocado si oua de prepelita vegetarian

Servire Mini sandvișuri pentru petrecerile copiilor sau de pus la pachețel

Ați văzut cât de ușor se poate umple un platou cu sandvișuri gustoase și sănătoase?

idei retete sandvisuri pentru petrecere copii sau pachetel pentru scoala gradinita

Pe lângă asta ele arată și foarte bine, sunt colorate, apetisante și vor fi devorate de cei mici sau mari 🙂

retete de sandviciuri pentru copii bufet suedez pinic garden party

Aceste mini sandvișuri pot face parte și dintr-un bufet suedez pentru adulți, la un garden party sau la picnic. Se păstrează bine 1-2 zile la frigider, infoliate cu plastic (ca să nu se usuce).

cele mai bune sandvisuri asortate bufet suedez picnic

Va asigur că toate au fost delicioase datorită, în primul rând, brânzei Frico Gouda!

Despre brânza olandeză Frico Gouda

branza gouda olandeza frico

Sunt mare amatoare de brânză și degust cu plăcere sortimente noi. Cu brânza Frico Gouda m-am întâlnit acum câțiva ani chiar în Olanda! Am fost de vreo 3 ori în vacanțe în Olanda și am vizitat cam tot ce se putea: de la muzeele și cartierele superbe din Amsterdam pâna la promenada Mării Nordului din Scheveningen, câmpurile de lalelele de la Keukenhof sau frumoasele orașe Delft, Haga, Rotterdam sau Gouda. Anul acesta am stat o săptămână chiar lângă Gouda, cazându-mă la o ferma autentică. Olandezii au o lungă tradiție în creșterea vacilor și prepararea produselor lactate. Cât vezi cu ochii e numai pășune verde cu iarbă grasă și vaci care pasc în aer liber.

pasune olanda vaci

Laptele acesta grozav este colectat în centre de prelucrare (cooperative ale fermierilor) și este transformat în unt sau brânzeturi. Producerea de brânzeturi este o tradiție olandeză iar brânzele de Gouda, Edam sau Maasdam sunt celebre la nivel mondial. Asta deoarece materia primă este naturală iar procesul de producție este unul tradițional. Nu se face rabat la calitate! Moștenirea Frico își are originea în anul 1898, an în care 6 fabrici de lapte olandeze s-au asociat în ceea ce se numea „Fundația Cooperativă a Asociației Friesian pentru Export Lactate”. Pentru a face 1 kg de brânză Frico e nevoie de 10 litri de lapte!

Aici vedeți cum arată o mică fabrică de brânză Gouda. Totul este produs ca pe vremuri, în mod tradițional. Întreaga familie participă la fabricarea brânzei și sunt respectate toate normele de igienă și de păstrare/maturare a brânzeturilor. Pozele sunt făcute de mine în vara aceasta.

Bineînțeles că am vizitat de fiecare dată și celebra piață de brânză din Gouda (Kaasmarkt).

piata de branza din gouda kaasmarkt (8)piata de branza din gouda kaasmarkt (2)

Producătorii locali își expun brânzeturile și se organizează licitații. Roțile de brânză Gouda sunt aduse în mod tradițional cu căruțele trase de cai.

gouda kaasmarkt

Tot acolo este și celebrul cântar –  De Goudse Waag.

de goudse waag

Iată-i și pe reprezentanții Frico alături ce ceilalți producători locali. Toate brânzeturile sunt naturale, preparate din ingrediente de calitate. Vedeți video de la finalul rețetei.

piata de branza din gouda kaasmarkt (3)

Nu vă speriați! Nu trebuie să cumpărați o roată întreagă de brânză! Pe marginea pieței sunt standuri unde găsiți și piese mai mici sau gata feliate. De fiecare dată am venit cu portbagajul mașinii plin de brânzeturi 🙂

Tare m-am bucurat când am văzut pe rafturile magazinelor de la noi brânza Frico Gouda, gata feliată și ambalată în pachete de 150 g! Varianta de brânză Frico Gouda Mild este o brânză moale și cremoasă cu un gust echilibrat. Este perfectă atât pentru a fi consumată rece (în sandvișuri, salate sau direct pe platouri de aperitive asortate) cât și caldă (în preparate gratinate). Conținutul de 48% grăsime o recomandă ca o brânză fondantă, care se topește ușor și omogen. Vezi aici și alte tipuri de brânză Frico.

cele mai bune sandvisuri pentru copii cu branza frico

Sunt foarte curioasă care este preferatul vostru și aștept să-mi scrieți în comentarii. Să fie cel cu jambon și pastă de ou? Oare cel cu piept de pui și cremă picantă? Sau cel vegetarian cu avocado și ouă de prepeliță? Pe site-ul oficial Frico România găsiți mai multe rețete cu brânză Gouda.

retete sandwichuri pentru copii party bufet suedez

Aici găsiți mai multe rețete de aperitive, sandvișuri sau idei pentru bufet suedez.

Aperitive festive pentru Sarbatori - retete explicate pas cu pas savori urbane

15 COMENTARII

 1. Doamne cat de bine arata toate!!! Nici nu stiu ce sa aleg… cred ca cel cu avocado si oua de prepelita mi se pare cel mai deosebit. Am tot vazut branza Frico in magazin dar nu am stiut ca e naturala dar m-ai convins sa o incerc. Spor la treaba si cat mai multe retete bune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Evalueaza reteta:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.