Tartă trio cu ciocolată – rețeta simplă fără coacere de Chocolate Supreme Tart

12

Tartă trio cu ciocolată – rețeta simplă fără coacere de Chocolate Supreme Tart. Tartă cu trei tipuri de ciocolată: albă, cu lapte și amăruie. Cum se face tarta cu ganache de ciocolată? Cum se face blatul de biscuiți zdrobiți pentru tarte fără coacere? Cum se face ganache de ciocolată cu smântână naturală pentru frișcă? Rețete de tartă. Rețete fără coacere. Prăjitură cu ciocolată.

Tartă trio cu ciocolată - rețeta simplă fără coacere de Chocolate Supreme Tart savori urbane

Am făcut această tartă trio cu ciocolată pentru masa de Crăciun de anul acesta. A fost o inspirație de moment, o improvizație care s-a dovedit a fi foarte reușită și de mare succes. În plus, am preparat-o în câteva minute și fără bătăi de cap. E un fel de „Chocolate Supreme Tart” sau „Death by Chocolate Dessert” 🙂 Poți să-i spui și prăjitură cu ciocolată sau chiar tort cu ciocolată, chiar nu contează.

Cred că nu există o rețetă mai simplă de desert decadent și opulent decât cea a acestei tarte trio cu ciocolată! Minimum de efort și rezultat wow! Bineînțeles că aici contează foarte mult ingredientele. Ciocolata să fie una de calitate iar frișca să fie una naturală cu min. 30% grăsime. Cele trei creme de ciocolată au ieșit fenomenal de fine, onctuoase și gustoase. Este o rețetă potrivită și începătorilor în bucătărie pentru că pur și simplu nu ai ce să greșești la ea. Ganașul nici măcar nu trebuie bătut cu mixerul ci se toarnă călduț pe fiecare strat.

M-am inspirat din rețeta clasicului Tort Trio de Ciocolată (vezi aici) care necesită însă atenție și deprinderi sporite.

tort trio ciocolata reteta originala de bavaroise

Precum și din rețeta tartei fără coacere cu ciocolată și căpșuni – vezi aici.

Blatul pentru această tartă trio cu ciocolată este unul fără coacere preparat din biscuiți zdrobiți amestecați cu puțin unt topit și alune de pădure tocate. Puteți să le înlocuiți cu nuci, arahide, migdale sau să le eliminați complet. Eu am folosit biscuiți fragezi cu unt (Butterringe) dar puteți alege și biscuiți integrali sau chiar cu cacao.

Rețeta de față este una de bază, ea putând fi completată cu diferite elemente ce se pot adăuga în fiecare dintre cele 3 straturi de cremă. De exemplu se pot pune coji confiate de portocală (rețeta aici), merișoare deshidratate, nuci sau alune tocate, orez crispy sau fulgi de porumb (tip cereale crocante), fulgi mari de cocos etc. Nu recomand fructele proaspete sau congelate (zmeură, căpșuni, vișine sau fructe de pădure) deoarece lasă zeamă! Ele pot fi folosite doar ca decor (în stare proaspătă) sau transformate în sos (coulis) care să acompanieze această delicioasă tartă cu trio de ciocolată.

cum se face cea mai simpla tarta de ciocolata cu ganache

Cele trei creme de ciocolată sunt tip ganache (ganaș sau ganaj). Adică am înfierbântat smântână pentru frișcă și am turnat-o peste ciocolata albă, cu lapte sau neagră (amăruie). Ca să obțin consistențe asemănătoare a trebuit să variez proporțiile acestora în funcție de tipul de ciocolată. Am povestit pe larg aici despre cum se prepară un ganache de ciocolată amăruie și aici despre ganache-ul de ciocolată albă. Cu cât ciocolata are conținut mai mare de cacao, cu atât se pune mai multă smântână pentru frișcă în ganaș. Deci regula 1 la 1 se aplică doar la ciocolata cu lapte.

Eu am folosit doar câte 400 g de ganache pentru fiecare strat și am modificat formula ganașului de ciocolată amăruie pentru a obține un strat mai dens și cu culoare mai intensă care să se distingă de stratul de ciocolată cu lapte (adică am pus 1 la 1 ciocolată amăruie cu frișcă). Puteți inversa ordinea culorilor începând cu ciocolata neagră la bază și terminând cu cea albă la suprafață.

Puteți simplifica și mai mult această rețetă de tartă cu trio de ciocolată transformând-o în una cu un singur tip de ciocolată! Atunci faceți 1,2 kg de ganache de un singur fel și ați terminat povestea.

reteta tarta cu ciocolata fara coacere savori urbane

Tot în acele zile am făcut și o tartă Snickers fără coacere cu caramel, ciocolată și alune sărate – vezi aici.

Tartă Snickers fără coacere - prăjitură cu sos caramel, ciocolată și arahide savori urbane

În cazul de față am folosit o formă de tartă cu fund detașabil care are diametrul la bază de 20 cm, diametrul de sus de 24 cm și o înălțime de 5-6 cm (tarta în sine a avut 4 cm înălțime). Ea poate fi substituită cu o formă normală de tort cu diametrul de 22 cm, cu una pătrată cu latura de 19-20 cm sau cu una dreptunghiulară de 25 x 15 cm.

Această tartă trio cu ciocolată a cântărit cca. 1,5 kg și, datorită faptului că este extrem de consistentă, a fost suficientă pentru 20 de porții. Se taie ușor în felii înguste.

Toate cantitățile sunt în grame (inclusiv smântâna!).

5.0 from 2 reviews
Tartă trio cu ciocolată - rețeta simplă fără coacere de Chocolate Supreme Tart
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp Total
 
Autor:
Portii: 15-20 de porții de tartă trio cu ciocolată
Ingrediente - savoriurbane.com
Blat de biscuiți cu alune
 • 200 g biscuiți fragezi cu unt
 • 50 g alune de pădure, nuci etc
 • 50 g unt topit (40-70 g în funcție de tipul biscuiților)
 • un praf de sare
 • 1 plic de zahăr vanilat
Ganache de ciocolată amăruie
 • 200 g ciocolată amăruie cu min. 50% cacao
 • 200 g smântână naturală pentru frișcă cu min. 30% grăsime
Ganache de ciocolată cu lapte
 • 200 g ciocolată cu lapte
 • 200 g smântână naturală pentru frișcă cu min. 30% grăsime
Ganache de ciocolată albă
 • 300 g ciocolată albă
 • 100 g smântână naturală pentru frișcă cu min. 30% grăsime
În plus:
 • fructe proaspete acrișoare pentru decor

 

Cum se face o Tartă trio cu ciocolată – rețeta simplă fără coacere de Chocolate Supreme Tart?

Cum se face un blat de biscuiți zdrobiți pentru o tartă trio cu ciocolată fără coacere?

Am prăjit ușor 50 g de alune de pădure și apoi le-am măcinat mai mare.

alune de padure prajite in tigaie

Iată biscuiții fragezi cu unt despre care am povestit mai sus. Se găsesc în Kaufland, Selgros, Lidl sau alte supermarketuri. Nu aș folosi biscuiți populari la această tartă fină. Puteți alege însă și biscuiți cu unt de la Leibniz sau alți biscuiți de calitate. Am folosit doar 200 g de biscuiți (adică jumătate din pachetul de mai jos).

biscuiti fragezi cu unt penru blat de tarta fara coacere

I-am zdrobit cu mâna deoarece sunt foarte fragezi (merg și la robot). I-am pus într-un castron împreună cu alunele măcinate, un praf de sare și un plic de zahăr vanilat. În funcție de calitatea biscuiților s-ar putea să fie nevoie de 40-70 g de unt topit! Începeți cu 40 g și vedeți cum este absorbit de biscuiți.

Am frământat blatul cu degetele și am obținut o masă umedă cu aspect nisipos pe care am așezat-o în forma de tartă. Pont: puneți un disc de hârtie de copt pe fundul formei (decupat exact) ca să fiți siguri că scoateți tarta din formă fără probleme.

Am presat bine de tot biscuiții având grijă să creez și o bordură de 1-1,5 cm pe lateralele formei. Cu fundul unui pahar se presează ușor și uniform.

preparare blat de biscuiti zdrobiti pentru tarta de ciocolata fara coacere

Am dat forma la congelator pentru 15 minute ca să se întărească untul din blatul de biscuiți.

Cum se fac cremele tip ganaș pentru o tartă trio cu ciocolată?

Puteți prepara separat fiecare strat de ganache la momentul potrivit. Eu am simplificat pregătirea celor 3 creme în sensul că am rupt ciocolatele și le-am pus în 3 castroane diferite. Câte 200 g de ciocolată cu lapte și din cea amăruie și 300 g de ciocolată albă. Eu folosesc castroane  metalice ca să pot reîncălzi ganache-ul pe baie de abur dacă acesta se întărește.

cum se prepara cele 3 creme de ciocolata alba cu lapte si amarui pentru tarta trio (1)

Am pus la încălzit 500 g de smântână pentru frișcă (vezi aici cam ce mărci sunt recomandate) dar nu până la fierbere. Frișca începe să se umfle și poate da în foc!

cum se prepara cele 3 creme de ciocolata alba cu lapte si amarui pentru tarta trio (2)

Am lucrat cu cântarul de bucătarie în sensul că am pus pe el castronul cu ciocolata neagră, am apăsat pe butonul tara (am adus la zero) și am turnat fix 200 g de smântână fierbinte. Am continuat similar cu celelalte două turnând alte 200 g de smântână peste ciocolata cu lapte și restul de 100 de g peste cea albă.

cum se prepara cele 3 creme de ciocolata alba cu lapte si amarui pentru tarta trio (3)

Am lăsat totul nemișcat 2 minute după care am omogenizat pe rând cele 3 ganașuri (cu tel sau lingură).

cum se prepara cele 3 creme de ciocolata alba cu lapte si amarui pentru tarta trio (4)

Dacă cumva rămân cocoloașe de ciocolată netopită sau cremele se întăresc nu e niciun bai. Putem reîncălzi oricând aceste creme pe baie de abur: alegem o cratiță mică care să se potriveasca la dimensiuni cu castroanele și punem un pic de apă la fiert în ea. Așezăm castronul peste cratița în care fierbe încet apa (fundul castronului nu trebuie sp atingă apa!) și amestecăm câteva secunde. Veți vedea că aceste creme se topesc imediat și redevin fluide. Ele trebuie să fie călduțe dar nu fierbinți!

Cum se umple tarta cu trio de ciocolată?

Am scos forma cu blatul din congelator și am turnat primul strat de ganache – cel alb a fost la mine. L-am netezit bine cu spatula și am dat imediat tarta la congelator pentru 20 de minute. Dacă dorim să presărăm elemente crocante sau fructe confiate va trebui să o facem cât crema este moale, înainte de a da tarta la congelator.

Apoi am continuat cu stratul de ciocolată cu lapte și iar am dat tarta la congelator 20 de minute. Straturile trebuie să fie bine închegate înainte de a-l turna pe următorul ca să nu se amestece între ele.

Ultimul a fost stratul de ciocolată amăruie cu care am încheiat tarta (nu mai am poză intermediară și cu acesta). După turnarea acestuia am dat tarta trio cu ciocolată la frigider pentru 8-10 ore (nu mai e nevoie de congelator). Nu o acoperiți cu folie alimentară deoarece face condens iar picăturile de apă căzute pe ciocolată o pătează inestetic!

Decorare și servire tartă trio cu ciocolată – rețeta simplă fără coacere de Chocolate Supreme Tart

După cele 8-10 ore de stat la frigider am scos cu ușurință tarta din forma cu fund detașabil și am mutat-o pe un platou de servire. Am decorat-o foarte simplu cu 2 ciorchini de coacăze roșii și un pic de zahăr pudră – de Crăciun. Arată foarte fain! Se servește direct din frigider, forte rece.

cea mai buna tarta de ciocolata fara coacere reteta pas cu pas

Am tăiat tarta cu un cuțit cu lama încălzită în apă fierbinte și ștearsă cu șervet. După fiecare tăietură trebuie spălată și ștearsă lama cuțitului ca să nu se păteze straturile de ciocolată. Mișcarea de tăiere este una hotărâtă și doar de sus în jos. Crema mea albă a ieșit mai moale deoarece am folosit 250 de cioco albă și 150 de frișcă (ca să nu fie atât de dulce) dar voi să puneți cum am zis (300 cu 100) ca să vă iasă la fel de tare ca celelalte două.

Din felia din poză au mâncat 2 persoane, atât de consistentă este tarta asta.

Tartă trio cu ciocolată - rețeta fără coacere savori urbane

Nu vă pot povesti cât de fină și de gustoasă este! Se topește în gură! Blatul cu alune de pădure este fabulos! Mie una îmi plac straturile de ciocolată cu cacao dar fiicei mele îi place ciocolata albă. De vis!

Puteți decora tarta din abundență cu boabe de zmeură sau alte fructe de pădure, cu vișine, cireșe sau chiar cu felii de portocale sau mandarine (de sezon). Orice fruct acrișor merge bine cu ea. Merge bine și cu un sos acrișor de zmeură sau fructe de pădure care să echilibreze dulcele din creme. Pur și simplu zdrobiți cu blenderul fructele (proaspete sau congelate și dezghețate) și le treceți prin sită fină – fără zahăr!

Tarta trio cu ciocolată se păstrează bine la frigider timp de 4-5 zile.

cea mai buna tarta cu ciocolata suprema alba neagra si cu lapte

Merge bine ca un al doilea tort pe lângă un Diplomat cu frișcă naturală și fructe – rețeta aici.

Tort diplomat savori urbane cda (1)

Dacă sunteți iubitori de ciocolată atunci vă las și rețeta unui tort cu ciocolată și mascarpone – vezi aici.

cel mai bun tort cu ciocolata mascarpone portocale

Sau a unui tort Ferrero Rocher cu ciocolată și alune – vezi aici.

sectiune tort ferrero rocher cu ciocolata si alune savori urbane

Cred că această tartă trio cu ciocolată va sta pe masa voastră de Revelion 🙂 Se prepară ușor, e fără coacere iar rezultatul este unul fabulos! Într-adevăr poate fi numită Chocolate Supreme Tart!

Aici găsiți mai multe rețete de torturi de casă preparate cu ingrediente naturale

reteta tort spirala cu blaturi verticale reteta pas cu pas

12 COMENTARII

 1. Buna ziua

  Va rog sa-mi spuneti de ce nu se intareste stratul de ciocolata cu lapte,in cazul tartei trio cu ciocolata.Este a doua ora cand o prepar si se intampla acelasi lucru. Am respectat proportiile din reteta,am folosit ciocolata de cea mai buna calitate, Ce dimensiuni are vasul in care se toarna compozitia,sa iasa asa inalta ca in poza? Multumesc

  • Nu stiu ce ciocolata folosesti dar mie imi iese OK. Este normal ca straturile de cioco alba si cu lapte sa fie ceva mai moi decat cel cu ciocolata neagra. Eventual pune 250 g cioco cu lapte si 150 g smantana. Despre dimensiunile formei scrie inainte de caseta cu ingrediente. În cazul de față am folosit o formă de tartă cu fund detașabil care are diametrul la bază de 20 cm, diametrul de sus de 24 cm și o înălțime de 5-6 cm (tarta în sine a avut 4 cm înălțime).

   • Bună ziua. Am pățit la fel din păcate, stratul de ciocolata cu lapte nu se întărește, am folosit aceeași marca de ciocolata pt toate straturile, respectiv JD Gross de la lidl. În schimb tarta este delicioasa chiar și asa fără stratul acela perfect. Mulțumesc pt rețetă

 2. Multumim pentru raspuns. Am folosit ciocolata cu lapte Milka.Da cred ca trebuie pusa mai putina smantana pentru frisca.Altfel super retetele,Bravo,tineti-o tot asa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Evalueaza reteta:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.